Dwars door Hasselt – 15.10.2006 – Hasselt
February 22, 2024 at 1:48 pm

Dwars door Hasselt – 15.10.2006 – Hasselt

Met acht KAPE-ërs vertrokken we zondagmiddag aan de Zilverenhoek richting Limburg voor de 24ste editie van “Dwars door Hasselt”. Voor Marcel was het een thuismatch : lopen in zijn geboortestad … en daarom wou hij met plezier de praktische organisatie op zich nemen.


We waren nog geen vijf minuten vertrokken of hij zorgde al voor de reservatie ’s avonds “tafel voor acht, eerste verdieping, The Century”. Een uurtje later waren we in een zonovergoten Hasselt, samen met nog 9000 andere deelnemers en 30000 toeschouwers. Maar hadden we een parkeerprobleem ? Natuurlijk niet, vlakbij de startplaats had de broer van Marcel gezorgd voor twee lege garageboxen. Ter plaatse omgekleed, nog de nodige bananen gegeten, eventueel nog een boom opgezocht en dan met z’n allen naar het drukke Dusartplein.

Veerle, vrouw van Jorge, was niet enkel chauffeur en fotograaf van dienst maar ontfermde zich met de glimlach over de steeds zwaarder wordende stapel T-shirts, trainingsvesten en waterflesjes. Aan de start – zoals gewoonlijk stonden we weer heel ver achteraan – botsten we nog op Bert, die met enkele collega’s naar Hasselt was afgezakt.

Dan het startschot. Op een groot scherm kunnen ook wij zien dat de massa zich vooraan in beweging zet en bijna drie minuten later is ook voor ons de wedstrijd begonnen. Van Chris of Jorge hebben we vanaf dan uiteraard niets meer gezien of gehoord tot aan de aankomstlijn. Louis bleef samen met dochter Laura, Mark, Marcel, Jos en Bert bleven ook per twee lopen, kwestie van onderweg nog een klapke te kunnen doen. De vele fanfares, tamtammers, doedelzakspelers en aanmoedigingen van enthousiaste toeschouwers (Limburgers zijn nu eenmaal een vrolijker volkje) langsheen het parcours zorgden voor een uitermate gezellige sfeer. Opvallend was ook de goed georganiseerde drankbevoorrading : elke 2,5 km een flesje !

Aan de aankomst alleen maar tevreden gezichten, ook de joggers waarvoor de 15 km een nieuwe uitdaging was, zijn binnen de 1 u 25 min gearriveerd. Na nog een verfrissende douche ten huize Donvil (en de uitnodiging om volgend jaar gerust weer langs te komen) konden we rond halfzeven aan onze gereserveerde tafel aanschuiven.

Noteer voor 2007 de tweede zondag van oktober maar in je agenda : “Dwars door Hasselt” is dan aan zijn jubileumeditie toe en als Marcel dan ook meegaat , belooft het een perfecte dag te worden.

Jos BosschaertsDe foto’s van “Dwars door Hasselt” kan je HIER vinden.


RESULTATEN 15 km

252 Chris Povré 1.12’01”
1264 Jorge Figueroa 1.12’07”
2367 Laura Milbau 1.25’06”
2371 Louis Milbau 1.25’10”
2399 Bert Gijsels 1.25’43”
2416 Jos Bosschaerts 1.25”56”
2505 Marc Noppe 1.27’35”
2506 Marcel Donvil 1.27’37
0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand