Dwars door Kasterlee – 21.07.2006 – Kasterlee
May 26, 2024 at 1:05 pm

Dwars door Kasterlee – 21.07.2006 – Kasterlee

Wat doe je zoal op een Nationale Feestdag bij meer dan 30° ? Als je geen zin hebt om naar het defilé te kijken, dan ga je toch joggen zeker ! Dus trokken we (= Pierre Wouters en Jos Bosschaerts) naar Kasterlee. Een wel erg minimale vertegenwoordiging uit Kapellen, maar dat heeft als voordeel automatisch de beste KAPE-ër te zijn in je categorie.

kasterleNadat we ons aan de aankomstplaats op de sportvelden van Tielen hadden ingeschreven, werden we met lijnbussen naar het vertrekpunt gebracht : dit is ook één van de pluspunten van deze natuurloop, je loopt niet twee of drie keer hetzelfde rondje, maar één lang gevarieerd parcours. En gevarieerd was het zeker ! Pierre kreeg in de eerste 6 km een wel heel heuvelachtig traject door de Kasterlese bossen voorgeschoteld, met als uitschieters de Kabouterberg en de Hoge Mouw. “Formidabel, een prachtige loop, maar loodzwaar in die verzengende hitte”, zei hij achteraf.

De laatste 10 km volgde dan dezelfde weg als de 10 km-jogging en liep door het domein De Hoge Rielen en de natuurgebieden Balderij en Rielensgebroekt. Je liep afwisselend door het bos of tussen de velden met hier en daar verharde wegen, maar voor 80 % natuurwegen, wat met dit weer wilde zeggen : gloeiend hete zandpaadjes waar ik dikwijls het gevoel kreeg dat mijn adem werd afgesneden. Pierre formuleert dat als kenner natuurlijk beter : “Er zat geen zuurstof in de lucht !”.

Maar als je dan de aankomstlijn overschrijdt (waarbij ook heel attent je naam en club wordt omgeroepen) ben je toch weer blij dat je erbij was. Met nog een gratis T-shirt (zonder schreewlelijke reclame), gratis ijsje (Tielen = IJsboerke) , een 8-delige keukenmessenset – gewonnen met de gratis tombola – en een frisse trappist (niet gratis) kon de dag niet meer stuk.

‘Dwars door Kasterlee’ – met zijn 300 deelnemers zeker geen massajogging – door de prachtige natuur van Kasterlee, Lichtaart en Tielen is zeker een aanrader om in 2007 aan het wedstrijdprogramma van het KAPE JOGGING TEAM toe te voegen.

Jos BosschaertsRESULTATEN

10 km

  1.         0:54:16 Jos Bosschaerts

16 km 

  1.         1:21:40   Pierre Wouters


Bij Pierre mag je er dan nog een paar minuutjes afpitsen, want hij staat blijkbaar niet alleen in Kapellen maar ook in Kasterlee wel eens voor een gesloten bareel.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand