Eindejaarscorrida – 28.12.2008 – Leuven
May 25, 2024 at 2:09 pm

Eindejaarscorrida – 28.12.2008 – Leuven

Wat doe je op een zondag gekneld tussen de rijkelijk gevulde feestdissen van Kerstmis en Nieuwjaar ? Op deze vraag zijn een massa antwoorden te geven, één mogelijkheid is deelnemen aan de eindejaarscorrida van Leuven. En dat is wat een bescheiden KAPE-delegatie dan ook deed.


Het startschot werd gegeven op het “Martelarenplein”. Ze hadden bij een temperatuur van 4 graden onder nul inderdaad geen betere naam voor de vertrekplaats kunnen bedenken.

Door het grote aantal deelnemers (veel ex-studenten met heimwee naar hun studentenjaren ?) was het de eerste honderden meter niet meteen duidelijk of we aan het deelnemen waren aan een jogging of eerder in een wandeling van de lokale wandelclub “de lustige trekker” waren verzeild geraakt. Lucien Poppe kreeg van dit gedoe al vlug een adrenalinestoot, zag een ontsnappingsmogelijkheid via het voetpad en weg was hij. Het dient gezegd, weliswaar tot grote schrik van een paar argeloze winkelende dames die met hun gedachten duidelijk elders waren. Stel je het beeld voor : je bent rustig op het voetpad aan het kuieren en/of je aan het vergapen aan de etalages en ineens komt dan Lucien aangestormd die je bijna je broek van je lijf loopt … . Er zijn er al voor veel minder afgevoerd. Gelukkig speelde dit tafereel zich vlak na de start in de Bondgenotenlaan af, bekend van Monopoly en zijn vele … kledingwinkels, broeken genoeg dus.

Het parcours was 12 km lang (3 rondjes van 4 km) en heuvelachtig, perfect dus na de copieuze maaltijden van de Kerstdagen. Onder meer het prachtige stadhuis bevond zich op de omloop. Veel tijd voor sightseeing was er echter niet want naast Lucien, haspelden ook Yves Van Cleef, Margot Bogers en Hermine De Kimpe de 12 kilometer in behoorlijke persoonlijke tijden af.

In de bierstad Leuven (Inbev) werden alle deelnemers aan de aankomst verrast met een fles … wijn. En erg dat sommigen dat vonden … . Om de spraakverwarring compleet te maken, werd het leuke dagje Leuven afgerond in een … Kosovaars restaurant. “Kosovaarse” pasta of een “Kosovaars” (lees : pikant) varkenshaasje hebben voor ons nu geen geheimen meer. De frietjes waren wel Belgisch.


Yves Van Cleef


RESULTATEN

 

12 km


Lucien Poppe – 55’30”
Yves Van Cleef – 59’30”
Margot Bogers – 1.10’40”
Hermine De Kimpe – 1.12’08”

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand