Eindproef “Joggen voor Beginners” – 12.05.2015 – Kapellen
June 25, 2024 at 2:12 am

Eindproef “Joggen voor Beginners” – 12.05.2015 – Kapellen

De voorjaarsreeks van “Joggen voor Beginners” – een onderdeel van de reeks “Start to Run” – werd op dinsdag 3 maart op gang geschoten. Na 10 weken training haalden 11 deelnemers het einddiploma van de 5 km tijdens de eindproef op dinsdag 12 mei. En zo groeit het leger “geslaagden” van deze cursus – een organisatie van onze club i.s.m. met de gemeentelijke sportdienst – weer een beetje aan. Proficiat !

Lekker avondje voor de eindproef van deze 5 km op de atletiekpiste in het gemeentepark … en dat was ook te merken aan de talrijke supporters die waren komen opdagen om hun familieleden aan te moedigen tijdens de 12,5 rondjes van 400 m die de joggers dienden af te leggen. Uitstekende omstandigheden om het resultaat van 10 weken trainen onder begeleiding van Betty Fockenier te tonen. En iedereen deed dit op eigen tempo … maar met een gemiddelde aankomsttijd die er best mocht zijn.

Met 11 joggers aan de start hadden rondetellers Koen Bekaert en Hugo De Hoon hun handen vol om de administratie van de rondjes correct bij te houden (al moeten we toegeven dat de deelnemers het wel wat makkelijker maakten door zich netjes te spreiden over de piste en geen grote groepjes te vormen). Nadat iedereen – uiteraard mét succes – de 5 km achter de kiezen had, werd de lijst van “gediplomeerden” bij KAPE – na 14 jaar organisatie van deze starterscursussen – nog een stukje langer : Liesbeth Clerckx, Brigitte Clerinx, Koen Deprins, Peggy Dries, Nancy Hardies, Erwin Jönsson, Annick Lambrechts, Carla Mattheeussen, Irena Pudovska, Ine Van de Weyer en Marthe Vermeylen vervoegen de collega’s uit alle vorige jaren. We naderen zo stilaan de 1000 deelnemers die deze eindproef met succes hebben afgelegd bij onze club.

Bij gebrek aan hoogwaardigheidsbekleders mocht jogbegeleider Betty Fockenier de – overwegend vrouwelijke – deelnemers de medailles van de Gemeente Kapellen om de hals hangen, lid van de Gemeentelijke Sportraad Koen Bekaert overhandigde de “Loopgids” van de gemeente Kapellen – een stille hint om zeker niet te stoppen met lopen – en clubsecretaris Hugo De Hoon bezorgde de officiële “Start to Run”-diploma’s aan de deelnemers.

De deelnemers kunnen nu – indien ze dat wensen – instappen in het KAPE Jogging Team in Stabroek op maandag of in Kapellen op woensdag. In het najaar staat – vanaf midden september – weer een aansluitende reeks “Joggers voor Gevorderden” van 5 km naar 10 km op het programma in Kapellen.

Hugo De Hoon


starttorun_cmyk

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand