Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 27.04.2008 en 29.04.2008 – Kapellen
May 25, 2024 at 2:39 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 27.04.2008 en 29.04.2008 – Kapellen

Op dinsdag 19 februari werd op de atletiekpiste in het Kapelse gemeentepark de start gegeven van een nieuwe reeks “Joggen voor Beginners”. 63 deelnemers begonnen – na een informatieronde over praktische loopinfo door Koen Peirelinck van Shop2Run en een toelichting over het trainingenschema door Paul Sauviller – met enkele minuten lopen en stappen … en dit voor een avontuur dat hen 10 weken later naar de eindproef moest leiden.


Alle (barre) weersomstandigheden werden getrotseerd – sneeuw, hagel, regen, ijzige koude … maar op het einde gelukkig ook wat aangenamere avondtemperaturen – op de wekelijkse dinsdagtraining onder leiding van Paul Sauviller. Op hun eentje of met loopmaatjes in kleinere groepjes, werden de andere twee individuele trainingen van het weekschema afgewerkt. De vorderingen waren duidelijk merkbaar … en de twijfels bij heel wat deelnemers slonk stilaan weg als sneeuw voor de zon. Helaas – maar ook dat is traditioneel bij deze cursus – haakten er onderweg toch wel wat deelnemers af, die al snel voor zichzelf uitmaakten dat het – om diverse redenen – toch wel een moeilijke opgave was. Met ongeveer 40 deelnemers werden de laatste weektrainingen afgewerkt, nét voor de eindproef geprogrammeerd stond. En dan waren er – helaas – nog de ongelukkigen die nét op de valreep nog moesten stoppen met een kwetsuur. Erg jammer !

Inmiddels is de eerste proef – op zondag 27 april bij een lekker lentezonnetjeop de atletiekpiste –  al achter de rug. Na iets minder of iets meer dan een half uurtje legden 15 deelnemers – ieder op haar of zijn eigen tempo – met succes de eindproef van 5 km af. Schepen van Sport Sabine Van Dooren overhandigde aan volgende doorzetters de medaille van de Gemeentelijke Sportraad en enkele gadgets van de sponsors van deze actie : Elke Bekaert, Sara Maria Carrillo Chahuara, Marjolein De Jong, Steven De Swerts, Luk Geraets, Sofie Hendrickx, Christel Huysmans, Marianne Laureys, Jan Lecleir, Babette Lüdmann, Gerda Nelen, Mike Nuyts, Danielle Rombouts, Patrick Slegers en Natasja van den bergh. Het “Start to Run”-diploma van de Vlaamse Atletiekliga ontvingen ze uit handen van clubsecretaris Hugo De Hoon.

Bij de tweede eindproef in Kapellen – op dinsdag 29 april – leek het er even op dat de deelnemers het natte voorbeeld van de eindproef in Stabroek moesten ondergaan. Kort voor aanvang van deze slotproef begon het ook in Kapellen te regenen, maar eens de officiële start door Paul Sauviller gegeven werd, hielden de weergoden zich gedeisd en werd het een quasi droge aangelegenheid. Een geschikt looptemperatuurtje en veel zuurstof in de lucht waren de omgevingsfactoren waarmee de joggers hun rondjes konden afmalen. En dat deden ze met bravoure : 14 geslaagden werden toegevoegd aan de lijst met “Start to Runners” die hun einddoel – de 5 km – succesrijk afrondden. Paul Asselberg, Katrien De Koekelaere, Jurgen Goossens, Peggy Holemans, Nancy Josten, Liliane Leemans, Peter Mariën, Johan Smeekens, Vera Van Bortel, Peter Van Cauwenbergh, Leo Van de Wiele, Jeroen Van den Bulcke, en Els Van Opstal mochten de medaille van de Gemeentelijke Sportraad ontvangen, ditmaal uit handen van jogbegeleider Paul Sauviller (vermits de aangekondigde Kapelse schepen haar of zijn kat stuurde naar deze eindproef ) … en mogen nu hun verdiende plaatsje opeisen bij de meer dan 630 geslaagden van deze 5 kilometertest tijdens de voorbije reeksen van “Start to Run” bij KAPE. Het “Start to Run”-diploma – verdeeld door de KAPE-clubsecretaris – kunnen ze nu inkaderen om mee uit te pakken bij familie en vrienden. Proficiat !

Nog enkele deelnemers – zowel in Stabroek, als in Kapellen – leggen – om diverse redenen – wat later hun individuele eindproef af, zodat het lijstje geslaagden ongetwijfeld nog een verlengstuk krijgt.

Na deze eindproef kunnen de geslaagden kiezen uit twee opties indien ze bij KAPE hun pas verworven basisconditie willen onderhouden of uitbreiden : ofwel aansluiten bij het KAPE Jogging Team voor de wekelijkse groepstraining, ofwel meteen starten met de vervolgsessie die uitbouwt naar 10 km. Deze cursus “Joggen voor Gevorderden” start in Kapellen op woensdag 7 mei e.k.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand