Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 17.09.2008 – Kapellen
June 13, 2024 at 3:18 am

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 17.09.2008 – Kapellen

Voor deze voorjaarsreeks voor gevorderden stonden op woensdag 7 mei 12 deelnemers in de startblokken. Stap voor de stap werd van het basisniveau – 5 km of een half uurtje joggen – opgebouwd naar het einddoel : 10 km op eigen tempo. Onder het goedkeurend oog van jogbegeleider Paul Sauviller en de leden van het KAPE Jogging Team werd op woensdag de begeleide training afgewerkt. Twee maal in de week werd er dan nog een extra individuele training aan toegevoegd. En dat volstond …


Door de vakantiemaanden werd de eindproef van deze voorjaarssessie “Start to Run” voor gevorderden even uitgesteld naar de maand september.

De deelnemers aan deze reeks hadden ondertussen bij het KAPE Jogging Team en individueel hun conditie op peil gehouden … en dat bleek ook bij de eindproef op woensdag 17 september. Voor 25 rondjes op de piste in het gemeentepark kwamen 5 finalisten opdagen … eentje had – helaas – een dagje vóór deze eindproef een sportongeval gehad en moest met lede ogen toezien hoe zijn collega’s – met succes – de rondjes afmaalden. Maar Jan Lecleir krijgt – na herstel – zeker een nieuwe kans.

Op het eind van de rit mochten we Heidi Bellekens, Renilde De Clerck, Ingrid Latte, Johan Smeekens en Peter Van Cauwenbergh toevoegen aan het lijstje “geslaagden”. Vooral Johan stak op het einde nog een tandje bij om net binnen de limiet van 1 uur zijn eindproef te beëindigen : met 10 km in 59 minuten werd dit doel feilloos gehaald. Proficiat voor allen !

De overhandiging van de medaille van de Sportraad Kapellen, het 10 km-diploma van “Start to Run” en een geschenkenpakket voor alle geslaagden, sloot deze voorjaarssessie voor gevorderden in Kapellen af.

Ondertussen heeft ook Jan Lecleir zijn eindproef van 10 km afgelegd … en ook hij heeft met een felle eindsprint nog nét de geplande limiet van 1 uur gehaald. Proficiat !

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand