Eindproef “Start 2 Run – Joggen voor Beginners” – 16.05.2017 – Kapellen
July 20, 2024 at 4:06 am

Eindproef “Start 2 Run – Joggen voor Beginners” – 16.05.2017 – Kapellen

Na 10 weken zwoegen en zweten, was het op dinsdag 16 mei – in een iets té zwoel avondweertje – tijd voor de eindproef over 5 km voor de voorjaarsgroep van “Start 2 Run – Joggen voor Beginners”. Op de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen haalden 31 deelnemers hun welverdiende “diploma” binnen. Een dikke proficiat aan al deze “gediplomeerden” !

[shashin type=”album” id=”365″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van deze eindproef hier in ons foto-album !Onder leiding van jogbegeleider Betty Fockenier waren de deelnemers in maart gestart met de eerste stapjes in het 5 km-programma. Langzaam werd dit uitgebouwd, op basis van 3 trainingen per week, waarvan 1 (op dinsdag) of 2 (op dinsdag en donderdag) onder begeleiding. Einddoel was om – na 10 weken – op eigen tempo 12,5 rondjes van 400 m op de atletiekpiste te kunnen afleggen. En dinsdag 16 mei was het dagje waarop bewezen werd dat dit programma de meerderheid van de deelnemers ook naar de 5 km had geleid. In totaal namen 31 joggers de start … en evenveel haalden ook het einde én dus het diploma van “Start 2 Run” van 5 km.

Aan de lange lijst “gediplomeerden” van KAPE, mocht er een nieuwe groep toegevoegd worden. Maxime Avonds, Evelyn Bauwen, Ineke Beckers, Maurice Calle, Wim Cant, Marie-Josée Claes, Patrick De Baets, Mark De Meyer, Wendy Dejongh, Tinne Feyens, Nancy Franken, Monique Hendrickx, Jill Huygen, Sofie Joossens, Alwina Kempenaers, Anouk Kerstens, Lynn Laureyns, Ken Mattheeussen, Thomas Mous, Christiane Rosbergen, Liesbet Segers, An Swolfs, Maria Thielens, Tony Thiryn, Evie Vaes, Nicole Vandenborne, Anita Van Dooren, Tine Van Dooren, Katja Van Engelen, Hilde Van Tilborg en Els Veldeman, mochten uit handen van sportschepen Koen Helsen de medaille van de gemeentelijke sportdienst ontvangen. Ook het “Start 2 Run”-diploma én de “Loopgids” van de gemeente Kapellen mocht nog mee naar huis.

Met de geslaagden van deze eindproef erbij, werd een historische kaap genomen in de geschiedenis van “Start 2 Run” bij KAPE. Na 15 jaar organiseren van deze beginnerscursussen, werd dinsdag de grens van 1000 deelnemers die het diploma van de 5 km haalden doorbroken. Alvast een flinke bijdrage in het stimuleren van het “lopen” in Kapellen. En dan hebben we de joggers er nog niet bijgeteld die ook het diploma van de 10 km en de 15 km hebben gehaald met begeleiding van onze club.

Nà deze eindproef zijn al deze joggers klaar om in te stappen in één van de loopgroepen van KAPE. Dit kan op maandag in Stabroek en op woensdag in Kapellen. Wij verwachten hen daar dan ook zo snel mogelijk als lid van het KAPE Jogging Team te mogen begroeten.

In het najaar – vanaf dinsdag 12 september – wordt de volgende stap gezet in het “Start 2 Run”-programma: in 10 weken van 5 km naar 10 km tijdens “Start 2 Run – Joggen voor Gevorderden”, eveneens op de atletiekpiste in Kapellen onder begeleiding van Betty Fockenier. Inschrijven voor deze vervolgreeks kan vanaf woensdag 16 augustus.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand