Eindproef “Start to Run – 15 km” – 31.05.2008 – Kapellen
May 25, 2024 at 3:05 pm

Eindproef “Start to Run – 15 km” – 31.05.2008 – Kapellen

In het Kapelse gemeentepark werd – in het kader van de actie “Start to Run” – een heuse “primeur” betwist. Naast de eindproeven voor “beginners” (5 km) en “gevorderden” (10 km) – die reeds jaren georganiseerd worden door atletiekclub KAPE in Kapellen en Stabroek – konden de joggers nu voor het eerst ook een eindproef over 15 km afleggen en het “Start to Run”-diploma voor deze afstand behalen.


Op zaterdag 31 mei kwamen voor deze eersteling 11 joggers – allen leden van het KAPE Jogging Team – opdagen. Na een rondje op de atletiekpiste, dienden ze – in zalige zonnige weersomstandigheden – 10 grote ronden af te leggen op de wandel- en bospaden van het groene gemeentepark. Met een slotronde op de atletiekpiste kwamen ze over de finish met net 15 km op de teller. En dat was uiteraard de bedoeling.

De snelste deelnemer klokte af na iets meer dan een uurtje lopen, de laatsten deden er 40 minuten langer over. Maar tijden zijn bij deze eindproeven van ondergeschikt belang … doel is immers om – op eigen tempo – de afstand af te leggen. En voor volgende deelnemers lukte dit zonder problemen : Marie-Paule Arnouts, Martine Bastiaenssens, Margot Bogers, Jos Bosschaerts, Hermine De Kimpe, Johan Debaenst, Marcel Donvil, Sylvia Löhr, Lucien Poppe, Jos Smets en Veerle Vidal. Zij kunnen zich nu meteen de “pioniers” van deze nieuwe activiteit bij KAPE noemen.

medaille 15 km

Uit handen van KAPE-voorzitster Karina Denis mochten zij de medaille van de Gemeentelijke Sportraad én een geschenkenpakket ontvangen. Het “Start to Run”-diploma voor deze 15 km werd bedeeld door secretaris Hugo De Hoon.


Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand