Eindproef “Start to Run – Gevorderden” – 25.11.2014 – Kapellen
May 25, 2024 at 7:44 pm

Eindproef “Start to Run – Gevorderden” – 25.11.2014 – Kapellen

Na 10 weken onverdroten trainingsarbeid, kwamen op dinsdag 25 november 18 joggers aan de start voor de ultieme bekroning van hun najaarssessie “Start to Run – Joggen voor Gevorderden”. Na 25 rondjes van 400 m achter de kiezen, konden ze huiswaarts met een pak voldoening, een diploma, een medaille en een cadeautje van onze club.  Allemaal geslaagd in hun opzet, de 10 km !

In september werden de eerste stappen gezet in de vervolgcursus “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” en na 10 weken – onder de deskundige leiding van Betty Fockenier – werd even getest of al het harde labeur ook tot een ononderbroken “loopje” van 10 kilometer kon leiden. Niemand die daar echt aan twijfelde … behalve de deelnemers zelf misschien !

Nadat de 18 deelnemers – na het startschot om 20.30 uur – tijdens de eerste rondjes nog netjes in groep bleven, vielen er al snel scheurtjes te noteren en vonden loopmaatjes elkaar in kleine groepjes of maalden ze hun kilometers individueel af. Van snel tot traag … helemaal niets mis mee, want bij “Start to Run” draait het nu eenmaal niet om de snelheid, maar wel om het uitlopen en het bereiken van het einddoel: de 10 km.

Volgend groepje joggers mag nu ook in de eregallerij van “Start to Run” 10 km plaatsnemen: Gerard Anguille, Jozef De Meyer, Tinne De Ruysscher, Pascale De Weerdt, Sam Heyrman, Lieve Hutsebaut, Frans Janssens, Ingrid Latte, Julie Legon, Charlotte Legon, Tom Maes, Lieve Mutsaars, Paul Swinnen, Tony Thiryn, Peter Van Cauwenbergh, Miranda Van Dyck, Veerle Verduyn en Karin Wens. Proficiat !

Dit lijstje wordt nog uitgebreid, omdat een aantal deelnemers aan de cursus (door o.m. kwetsuren en familiale omstandigheden) pas later hun eindproef zullen afleggen.

Zwetende joggers en verkleumde supporters en rondetellers doken al snel de kleedkamer in voor de officiële prijsuitreiking. Uit handen van jogbegeleider Betty Fockenier kregen ze de medaille van de Gemeentelijke Sportdienst, Koen Bekaert fungeerde als Sinterklaas-van-dienst met de geschenkjes van onze club en clubsecretaris Hugo De Hoon zorgde voor de officiële “Start to Run”-diploma’s van deze 10 km.

Nu kunnen de deelnemers – indien gewenst – overstappen naar één van de groepen van het “KAPE Jogging Team” op maandag in Stabroek of op woensdag in Kapellen. En er werd ook al flink gehengeld naar het organiseren van een cursus naar de 15 km … daar wordt aan gewerkt !

Logo Start to Run 2013_Mini

0 likes Start to Run - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand