Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 10.05.2016 – Kapellen
June 25, 2024 at 1:28 am

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 10.05.2016 – Kapellen

De weermaker had helemaal geen boontje voor de deelnemers aan de eindproef van de voorjaarsreeks “Joggen voor Beginners” op dinsdag 10 mei op de atletiekpiste in het gemeentepark. Een flinke stortbui bij de start, miezerige druppels tijdens hun 5 km en als slot nog een flinke douche … maar wél zuurstof genoeg in de lucht en géén last van pollen (toch nog iets positiefs). Het weerhield er 15 joggers echter niet van om hun eindproef succesvol af te leggen. Proficiat !


De eerste dinsdagavond van de maand maart werden de deelnemers opgewacht door jogbegeleider Betty Fockenier voor hun eerste stapjes op de atletiekpiste … eerste stapjes met als doel 10 weken later 5 km op eigen tempo te kunnen afleggen. Met één vaste georganiseerde training op dinsdagavond én een vrijwillige afspraak in groep op donderdagavond, werd de conditie stilaan opgebouwd. Om helemaal “top” te zijn, dienden de deelnemers dan nog een derde training in de week op eigen houtje af te leggen. Voor een deel van de starters helemaal geen probleem, maar – zoals bij elke nieuwe cursus van “Start to Run” – haakten er onderweg toch wel enkelen (om diverse redenen) af.

Eindproef STR 5 km 10.05.2016 (5)

… voorbereiden voor de eindproef …

[shashin type=”album” id=”292″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van Karen Dumez in dit foto-album !Op de finale-avond – dinsdag 10 mei – stonden er uiteindelijk 15 deelnemers klaar voor hun 12,5 rondjes op de atletiekpiste … in een ideaal temperatuurtje om te lopen (dat wel), maar wél met een constante stroom van regendruppels boven het hoofd gedurende de hele eindproef. De toeschouwers en rondetellers konden schuilen onder een brede paraplu, de deelnemers konden dat – jammer voor hen – helemaal niet. Maar geen gezeur over de omstandigheden … ook dat varkentje gingen ze wel wassen (!), zo kort bij hun einddoel. En die eindproef over 5 km werd dan ook door iedereen succesvol afgesloten. Dominique Andries, Chris Bollaert, Lotte Boutens, Danny Claus, Wendy De Clerck, Pascale De Weerdt, Daniëlle Ergo, Inne Jansen, Kelly Lins, Chrisje Nuyts, Tony Thiryn, Nadia Van de Voorde, Anita Venckeleer, Veerle Verduyn en Guido Verheyen voegden zich bij het lange lijstje “gediplomeerden” van deze “Start to Run”-cursussen van onze atletiekclub. Nog enkele deelnemers leggen later hun eindproef af, zodat dit weer een flink aantal “nieuwe” joggers oplevert.

Eindproef STR 5 km 10.05.2016 (32)

… schepen Luc Janssens overhandigde de medailles van de Gemeentelijke Sportdienst !Zodra iedereen de aankomstlijn had overschreden, werd snel heil gezocht onder het afdak aan de kleedkamers voor de officiële “prijsuitreiking”. Nadat hij al een flink deel van deze eindproef – met bewondering en aanmoedigingen – had gevolgd, was het ditmaal schepen Luc Janssens die het schepencollege vertegenwoordigde en de medailles van de Gemeentelijke Sportdienst overhandigde. Het “Start to Run”-diploma kregen ze uit handen van clubsecretaris Hugo De Hoon en de loopbrochure van de gemeente Kapellen van assistent-begeleider Koen Bekaert. Met nog een extra flesje “vocht” werd ook jogbegeleider Betty Fockenier in de hulde betrokken.

Nu is het aan de deelnemers om te bepalen of ze individueel of als lid van het “KAPE Jogging Team” in Kapellen (woensdag) of Stabroek (maandag) de opgebouwde conditie gaan verderzetten. En de “diehards” kunnen zich ook al voorbereiden voor de vervolgcursus “Joggen voor Gevorderden” nà de zomervakantie.

Start to Run - Logo 2013

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand