Eindproef “Joggen voor Beginners” – 13.05.2014 – Kapellen
May 25, 2024 at 3:23 pm

Eindproef “Joggen voor Beginners” – 13.05.2014 – Kapellen

Op dinsdag 13 mei werd de eindproef georganiseerd van de voorjaarssessie van “Start to Run – Joggen voor Beginners”. 15 deelnemers kwamen aan de start voor 12,5 rondjes van 400 m en kwamen ook succesvol over de eindstreep na in totaal 5 km op de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen.

SONY DSC

[shashin type=”album” id=”166″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van Inge Wagemans


VERSLAG


De voorjaarssessie van “Joggen voor Beginners” werd op dinsdag 4 maart op gang geschoten in het gemeentepark te Kapellen. 10 weken later haalden 15 deelnemers het einddiploma van de 5 km tijdens de eindproef op dinsdag 13 mei. Sportschepen Koen Helsen en voorzitter van de sportraad Erwin Jönsson zorgden voor de prijsuitreiking van dit eerste deel van de cursus “Start to Run” in 2014, een organisatie van Atletiekclub Kapellen i.s.m. met de gemeentelijke sportdienst.

De weermaker was beste vriendjes met de deelnemers aan deze eindproef. Na regen tijdens de dag, was het een perfect loopweertje tijdens de avonduren. 12,5 rondjes van 400 m in perfecte omstandigheden was een kolfje naar de hand van 15 joggers die 10 weken lang – onder leiding van jogbegeleider Betty Fockenier – hun conditie hadden opgebouwd. Het sluitstuk van deze training op de atletiekpiste in het gemeentepark, was dan ook geen enkel probleem: de 5 km werd – door ieder op eigen tempo – moeiteloos afgewerkt.

En ook de supporters lieten zich gelden. Met toeters en bellen moedigden ze de 15 joggers permanent aan. Rondentellers Koen Bekaert en Hugo De Hoon hielden de administratie van de rondjes bij … al waren ook de joggers zelf nog erg bijdehands om hun aantal rondjes op te volgen. Nadat iedereen – binnen de 50 minuten én mét succes – de 5 km achter de kiezen had, mochten volgende “geslaagden” aan de lange lijst gediplomeerde Start-to-Runners bij KAPE toegevoegd worden : Chris Bollaert, Pascale De Weerdt, Sam Heyrman, Sean Heyrman (die op zijn verjaardag dit diploma als extra cadeautje verdiende), Lieve Hutsebaut, Frans Janssens, Ingrid Latte, Julie Legon, Cindy Peersman, Paul Swinnen, Tony Thiryn, Miranda Van Dijck, Veerle Verduyn, Hilde Veys en Karin Wens

Sportschepen Koen Helsen mocht de medailles van de Gemeente Kapellen om de hals hangen, voorzitter van de Sportraad Erwin Jönsson overhandigde de cadeautjes van KAPE, assistent-begeleider Koen Bekaert bezorgde iedereen de “Loopgids” van de gemeente Kapellen en clubsecretaris Hugo De Hoon deelde de officiële “Start to Run”-diploma’s uit aan de deelnemers.

Deze “gediplomeerden” kunnen nu instappen in het KAPE Jogging Team in Stabroek op maandag om 20 uur of in Kapellen op woensdag om 20.30 uur. In het najaar staat een aansluitende reeks “Joggers voor Gevorderden”  van 5 km naar 10 km op het programma in Kapellen. De officiële start wordt gegeven op dinsdag 16 september en het project loopt over 10 weken, De inschrijvingen kunnen gebeuren op de Gemeentelijke Sportdienst, Chr. Pallemansstraat, Kapellen (gemeentelijk zwembad) of on-line via de KAPE-website vanaf maandag 18 augustus.

Hugo De HoonLogo Start to Run 2013_Mini

En na de inspanning, was er ook tijd voor de ontspanning …

STR 5 km Eindproef 13.05.2014 Koen (4)

STR 5 km Eindproef 13.05.2014 Koen (3)

0 likes Start to Run - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand