Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 28.04.2008 – Stabroek
May 25, 2024 at 2:00 am

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 28.04.2008 – Stabroek

In Stabroek werden op maandag 18 februari de eerste – aarzelende – stapjes gezet op de atletiekpiste voor de start van de voorjaarsreeks “Joggen voor Beginners”. Na een korte toelichting over  kledij en loopschoenen door sponsor Shop2Run én een vooruitblik op het af te werken trainingsschema, konden de 63 deelnemers aan de slag voor hun eerste training. Eind april werd de ultieme test – de eindproef – afgelegd.


Elke maandagavond verschenen ze opnieuw op het appèl bij jogbegeleider Betty Fockenier. En ze werden – net als hun collega’s in Kapellen – niet gespaard op het vlak van de weersomstandigheden. Er was veel moed voor nodig om de luie zetel in te ruilen voor wat rondjes op de Stabroekse piste en dit tijdens een sneeuw- of hagelbuitje, wat donder en bliksem en bij herhaling regen die in bakken neerviel over onze beginnende joggers. Maar daar lieten de onvervaarde “Start to Runners” zich niet door afschrikken.

Ondanks de traditionele scepsis bij het begin van de reeks – halen we dit wel ? – werd er vlotjes opgebouwd en namen de loopminuten in aantal toe en de stapminuten in aantal af. Zowel tijdens de begeleide training op maandag, als de individuele trainingen tijdens 2 andere sessies in de loop van de week, werden – letterlijk en figuurlijk – de beste beentjes voorgezet.

Al dat zwoegen resulteerde in een groeiend zelfvertrouwen bij de doorzetters en gaf hun de ultieme voorzet om op maandag 28 april aan de start te komen voor de traditionele eindproef, als apotheose van 10 weken noeste trainingsarbeid. Ook op deze laatste dag werden de overblijvende joggers niet gediend door de weergoden. In tegenstelling tot hun Kapelse collega’s – die op zondag in een lekker temperatuurtje en met een zonnetje hun eindproef betwist hadden – werden de Stabroekse joggers overspoeld door een gigantische stortbui. De rondetellers van de Gemeentelijke Sportraad konden zich nog enigszins beschermen, maar de joggers hadden – op uitzondering van een regenjasje – geen mogelijkheid om de neergutsende regendruppels te ontlopen. Met doorweekte kledij de 5 kilometer afleggen, was dus nog een bijkomende handicap. Maar dit kon misschien de pret wel drukken, maar niet het uiteindelijke resultaat : 40 deelnemers aan de eindproef haalden allemaal – zonder problemen – de eindmeet en konden zich opmaken (afdrogen, vooral) voor de prijsuitreiking in het chalet aan de atletiekpiste.

Even de geslaagden op een (alfabetisch) rijtje : Francine Beugnier, Hubert Bogaert, Willy Boutmans, Saskia Bruynseels, Ludo Claessens, Dirk Daems, Monique De Cock, Brigitte De Landsheer, Diana Dewitte, Peggy Dierckx, Christiane Dils, Jeanine Engelen, Lesley Govers, Ellen Hendrickx, Leo Herrygers, John Huysmans, Stanny Jongenelen, Anne-Marie Joosten, Jacques Konings, Hetty Lams, Peggy Mayr, Christel Minnebach, Diana Nelissen, Ann Philipsen, Mariette Roelans, Wendy Somers, Lindsay Symens, Georgette Van de Putte, Françoise Van der Haegen, Karina Van Gansbeke, Tine Van Rentergem, Freya Van Santvliet, Elisabeth Vandoren, Inge Verbeelen, Diane Verhaert, Evi Verstraelen, Pascale Vigato, Fanny Waegemans, Marina Waeghe en Monique Wittocx. Proficiat !

Jogbegeleider Betty Fockenier mocht de medailles omhangen, voorzitter van de Gemeentelijke Sportraad Frank Van Dingenen deelde de prijsjes uit en KAPE-secretaris Hugo De Hoon overhandigde de “Start to Run”-diploma’s van de Vlaamse Atletiekliga. En daarmee viel het doek van deze voorjaarssessie voor beginners. De deelnemers krijgen nu even de tijd om te beslissen of ze meteen willen overstappen naar de reeks “Joggen voor Gevorderden” die in Stabroek al op maandag 5 mei van start gaat of gewoon instappen in de trainingen van het KAPE Jogging Team Stabroek, eveneens op maandagavond.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand