Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 28.05.2005 en 31.05.2005 – Kapellen
February 22, 2024 at 1:12 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Beginners” – 28.05.2005 en 31.05.2005 – Kapellen

Op zaterdag 28 mei werd aan de atletiekpiste de eerste groep verwacht voor de eindproef van de reeks “Joggen voor Beginners 2005”. Wegens de tropische temperaturen, werd een alternatief parcours uitgezet over de wandelwegen en onder de statige bomen van het gemeentepark. 5 km op de atletiekpiste – bij dit weertje en in volle zon – zou uitermate onverantwoord geweest zijn. En de deelnemers konden deze beslissing wel waarderen, leek het !

In twee groepen werd er gelopen en in totaal kwamen al een 40-tal joggers het bewijs leveren dat hun training gedurende 10 weken – onder leiding van jogbegeleider Peter Van Wallendael – haar vruchten had afgeworpen. Aangemoedigd door de supporters draaiden ze 10 rondjes van 500 m op weg naar de ultieme kick : de aankomst na 5 km. En dat bleek voor iedereen geen enkel probleem te zijn.

De Kapelse schepen van sport Marc De Smet en de voorzitter van de Kapelse sportraad Toon Kockx konden – naast het “Start to Run”-diploma dat de joggers met verve verdiend hadden – aan volgende 43 joggers de medaille van de sportraad en een cadeautje van onze club overhandigen :

Annie Ackx, William Aelbrecht, Leen Baets, Jos Bosschaerts, Ria Claessens, Annemie Clauwers, Gitte Delanghe, Maria De Reu, Luc De Schutter, Marcel Devos, Iris Eijsackers, Christiane Eyckmans, Evi Geerts, Monique Geysen, Bert Gijsels, Patricia Hellebosch, Christel Heylbron, Garry Huybrechts, Michelle Huybrechts, Eefje Jacobs, Nadine Jacobs, Ann Lathouwers, An Lippens, Sofie Marcelo, Monique Meeussen, Ansje Mooens, Mark Noppe, Jef Quirijnen, Saskia Roets, Kim ‘s Jongers, Marleen Sucaet, Hilde Thoné, Hedwig Van Baarle, Eva Van Bergen, Jan Van Bergen, Marc Van den Bleeken, Caroline Van den Bossche, Annick Van Gerwen, Tinneken Van Hecke, Ilse Vanwelsenaere, Heidi Veestraeten, Brigitta Verlent en Christel Vervoort. Proficiat !

STR7fin1

GROEP 1 op zaterdag 28 mei 2005.


STR7fin2

 

GROEP 2 op zaterdag 28 mei 2005.Een uitgebreide fotoreeks van de eindproef op zaterdag 28 mei kan je bekijken in ons speciaal EINDPROEFALBUM (met dank aan Luc Jongeneelen).

Op dinsdag 31 mei was het de beurt aan de tweede groep om een poging te ondernemen om de eigen grenzen naar de 5 km te verleggen. Ditmaal liet de zachte avond het wel toe om de proef af te leggen op de vertrouwde piste : 12,5 rondjes van 400 m waren de inzet voor de de 36 deelnemers die aan de start kwamen. In één grote groep vulden zij – vanaf het startsein – de volledige piste. De rondetellers-van-dienst hadden hun handen vol het aantal ronden van de bosjes joggers netjes bij te houden. Maar – naar we van hen gewoon zijn – ze deden dat feilloos. En ook nu werd de traditie van de voorbije jaren voortgezet : alle joggers die voor deze eindproef gestart waren, haalden ook probleemloos het einde. Proficiat !

Uit handen van jogbegeleider Peter Van Wallendael mochten ze de medaille van de Gemeentelijke Sportraad ontvangen, voorzitster Karina Denis overhandigde het geschenk van onze club en het officiële “Start to Run”-diploma van de Vlaamse Atletiekliga lag netjes ingevuld klaar om ingekaderd te worden. En dan is het nog erg handig om te weten bij wie dit diploma aan de muur zal hangen :

Liliane Adam, Els Brant, Marijke Brits, Brigitte Claes, Joris Cluytmans, Jozef De Braekeler, Wim De Houwer, Marjolein De Jong, Denise Hapers, Fatima Heyse, Koen Jacobs, Petra Leire, Freya Masson, Sonja Neede, Anna Nouwkens, Wendy Peeters, Ria Roelands, Geert Sambaer, Jo Sambaer, An Swerts, Hadewig Uitdenhouwen, Ania Van de Ven, Lies Van den Keybus, Annelies Van der Wee, Dirk Van Laer, Anke Van Look, Sonia Van Meel, Lieve Van Rompay, Nadine Vanpaesschen, Cecilia Verberck, Peter Verhagen, Rosa Verheyen, Marga Verhoeven, Nancy Vorsselmans, Steve Windey en Roger Wouters.

Na deze reeks zijn er bij KAPE reeds meer dan 375 joggers in geslaagd om de proef met succes af te leggen. En dit na vier edities van “Joggen voor Beginners”. KAPE en de Sportraad Kapellen zetten Kapellen aan het lopen !!!

STR7fin3

DE GESLAAGDEN op dinsdag 31 mei 2005.Een uitgebreide fotoreeks van de eindproef op dinsdag 31 mei kan je bekijken in ons speciaal EINDPROEFALBUM (met dank aan Luc Jongeneelen en Lucien Poppe).

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand