De voorjaarssessie van “Joggen voor Beginners” werd op dinsdag 12 maart op gang geschoten in het gemeentepark te Kapellen. 10 weken later haalden 16 deelnemers het einddiploma van de 5 km tijdens de eindproef op dinsdag 28 mei. Sportschepen Koen Helsen en voorzitter van de sportraad Erwin Jönsson zorgden voor de prijsuitreiking van dit  eerste deel van de cursus “Start to Run” in 2013, een organisatie van onze club i.s.m. met de gemeentelijke sportdienst.

STR Eindproef 5 km - 28.05.2013 - NV

Foto: Nicole Verstrepen

De weermaker was beste vriendjes met de deelnemers aan deze eindproef. Terwijl het in de vooravond nog pijpenstelen regende, werden de hemelsluizen toegedraaid nét voor de start van de 5 km. En dat bleef zo tijdens de 12,5 rondjes van 400 m die de joggers op de atletiekpiste dienden af te leggen. Bovendien – met veel zuurstof in de lucht – een uitstekend avondje om het resultaat van 10 weken trainen onder begeleiding van Betty Fockenier te tonen.

Met 15 joggers kwamen ze aan de start, zodat rondetellers Eddy Fermont en Koen Bekaert hun handen vol hadden om de administratie van de rondjes correct bij te houden. Nadat iedereen – uiteraard mét succes – de 5 km achter de kiezen had, mochten volgende “geslaagden” aan onze lange lijst gediplomeerden – na 12 jaar organisatie van deze loopcursussen – toegevoegd worden : Dominique Andries, Ineke Beckers, Ilse Boeckx, Sandra Boons, Nathalie De Keulenaer, Veerle De Prest, Marieke De Winter, Britte Holens, Inge Jordaens, Nancy Josten, Cindy Linden, Sabine Loveniers, Danielle Marnef, Elke Pleysier, Bart Van Loon en Sarah Van Noten.

Sportschepen Koen Helsen mocht de – overwegend vrouwelijke – deelnemers de medailles van de Gemeente Kapellen om de hals hangen, voorzitter van de Sportraad Erwin Jönsson deelde de cadeautjes van onze club uit en clubsecretaris Hugo De Hoon bezorgde de officiële “Start to Run”-diploma’s aan de deelnemers.

Deze “gediplomeerden” kunnen nu instappen in het KAPE Jogging Team in Stabroek op maandag of in Kapellen op woensdag. In het najaar staat – vanaf midden september – een aansluitende reeks “Joggers voor Gevorderden”  van 5 km naar 10 km op het programma in Kapellen.

Hugo De Hoon