Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 19.09.2005 – Kapellen
May 25, 2024 at 1:41 pm

Eindproef “Start to Run – Joggen voor Gevorderden” – 19.09.2005 – Kapellen

Met 33 waren ze gestart op 6 september 2005 voor de vierde reeks “Joggen voor Gevorderden”, in het kader van het project “Start to Run”, in samenwerking met de Gemeentelijke Sportraad onder begeleiding van Peter Van Wallendael. De resultaten van 10 wekene inspanningen konden we op zaterdag 19 november – bij een schitterend loopweertje – in het Kapelse gemeentepark bewonderen.

Exif JPEGGedurende 10 weken werd een – slim opgebouwd – trainingsprogramma afgewerkt. Dit met slechts één doel voor ogen : alle deelnemers de kans geven om – op eigen tempo – de afstand van 10 kilometer te kunnen afleggen tijdens de eindproef. Naast de wekelijkse begeleide training op dinsdag moesten de deelnemers nog tweemaal individueel hun trainingsschema afwerken.

Als extra attractie hadden we in het voorprogramma twee voetbalwedstrijden voor dames opgenomen. De 23 deelnemers aan de eindproef over 10 km en nog eentje die haar eindproef over 5 km tussen de joggende collega’s kwam afwerken, hadden echter geen oog voor de bal. Zij hadden andere katten te geselen : 7 grote ronden tussen het herfstgroen op de paden van het park en enkele honderden meters op de piste als ereronde.

Na de verkenning van het parcours door het park, ging iedereen van start op eigen tempo. Het deelnemersveld viel snel uiteen in verschillende groepen en groepjes … en hier en daar legde er eentje bijna het hele parcours alleen. Maar één ding hadden ze gemeen : ze slaagden met glans in hun eindproef !

Hier het lijstje van 23 geslaagden in de eindproef van de 10 kilometer : Jos Bosschaerts, Marijke Brits, Ria Claessens, Wim De Houwer, Monique Geysen, Bert Gijsels, Jennifer Jenné, Kris Kiekens, Liesbeth Koch, An Lippens,Ansje Mooens, Marc Noppe, Wendy Peeters, An Plasmans, Saskia Roets, Marleen Sucaet, An Swerts, Hadewig Uitdenhouwen, Tinneke Van Hecke, Ellis Van Koersveld, Nadine Vanpaeschen, Peter Verhaegen en Nancy Vorsselmans. En nog een extraatje : Veerle Labro mag dan weer toegevoegd worden aan het lange lijstje dat de 5 km met succes achter de kiezen heeft zitten. Een dikke proficiat is het minste wat al deze joggers verdienen !

Uit de handen van fanatiek jogger en lid van de Sportraad Louis Milbau mochten ze de medaille van de Gemeentelijke Sportraad ontvangen en het cadeautje van KAPE ontvingen ze uit handen van jogbegeleider Peter Van Wallendael. Tot slot kregen ze nog het diploma van “Start to Run” van de Vlaamse Atletiekliga om in te kaderen. En dan konden ze met de heerlijk geurende pannenkoeken en een glaasje glühwein de verloren energiereserves weer bijvullen.

Hugo De Hoon

0 likes Start to Run - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand