FitFree … zet Kapellenaars in beweging !
May 25, 2024 at 8:09 pm

FitFree … zet Kapellenaars in beweging !

KAPE start na de paasvakantie met een nieuw project – FitFree – gericht op niet-sporters of gewezen sporters die al lang niet meer gesport hebben. Dit pilootproject – in samenwerking met de gemeente Kapellen, de Sportdienst Kapellen, de Vlaamse Atletiekliga en de Vlaamse overheid – is een laagdrempelig bewegingsprogramma en dit zowel op het vlak van de trainingsinhoud, als op het vlak van de financiële kost voor de deelnemers.

Logo VAL

Gemeente Kapellen - Logo

KAPE-logo (oud)

 Logo Vlaamse Overheid

Doel is om de fitheid van de deelnemers op te krikken via een bereikbaar aanbod. Het jaarprogramma is ingedeeld in 4 modules, waarvan er 2 outdoor en 2 indoor georganiseerd worden. Van april tot oktober wordt het outdoorgedeelte georganiseerd op en rond de atletiekpiste in het gemeentepark te Kapellen. Van november tot maart wordt er circuittraining gedaan in de indoorlocatie van de sporthal KTA in Kapellen. Tijdens de vakantieperiodes zijn er geen bewegingslessen. Binnen dit programma – begeleid door trainers van atletiekclub KAPE – komen allerlei oefeningen aan bod, gericht op het verbeteren van de algemene motoriek en conditie. Aandacht wordt besteed aan een gevarieerd programma met aangepaste materialen en organisatievormen.

In Kapellen wordt dit programma aangeboden aan deelnemers van minstens 18 jaar. Het is een echt familieconcept, waarbij de jongvolwassene perfect kan deelnemen met ouders of grootouders. Per week zijn er twee sessies van 1 uur voorzien, telkens op maandag en donderdag, al is er geen verplichte deelname aan elke sessie. De “free” in FreeFit wijst dus niet alleen op het financieel laagdrempelige, maar ook op het “vrije” sporten, wanneer het jou past binnen dit programma. Elke module kost immers slechts 20 € per persoon.

FitFree start in Kapellen op donderdag 24 april in het gemeentepark te Kapellen. De bewegingssessies starten om 20.30 uur en duren ongeveer een uurtje. Bij de eerste sessie wordt het doel van “FitFree” en het verdere verloop van de trainingen bekendgemaakt. Voor deze eerste sessie starten we met maximaal 25 deelnemers.

Inschrijven voor FitFree kan enkel ON-LINE via deze KAPE-website. Vul hieronder het inschrijvingsformulier volledig in. De betaling van het deelnemingsgeld kan gebeuren door storting van 20 € op het rekeningnummer van KAPE BE91-7755–9465-4376. Na betaling is uw plaatsje zeker gereserveerd.

Logo FitFree

INSCHRIJVINGSFORMULIER

[form 24 “Inschrijving FitFree”]

0 likes Allerlei # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand