Gitte Haenen 4de op “Wereldkampioenschap Para Athletics” 100 m (T42) – 16.07.2017 – Londen (GB)
April 17, 2024 at 9:49 pm

Gitte Haenen 4de op “Wereldkampioenschap Para Athletics” 100 m (T42) – 16.07.2017 – Londen (GB)

Op het “Wereldkampioenschap Para Athletics” in Londen, werd Gitte Haenen op zondag 16 juli knap 4de op de 100 m (T42). Met een nieuwe persoonlijke recordtijd van 16″73, zette ze ook meteen een nieuw Belgisch record op deze afstand neer … en dat in haar eerste internationale kampioenschap ! Fantastisch !

De wedstrijd van Gitte LIVE (opname: Wilma Verschuuren)UITSLAG
[shashin type=”album” id=”387″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

… meer foto’s van Gitte in Londen hier in ons album !

In het Zwitserse Nottwil had Gitte eerder het Belgisch record op 17″81 gebracht, later verbeterd naar 17″39 … maar op het internationale toneel in Londen kneep ze daar nog meer dan een halve seconde af. Het nieuwe record bedraagt nu 16″73. En wat een ervaring … samen met de wereldrecordhouder Martina Caironi, die ook de nieuwe wereldkampioen werd en met 4/100sten haar wereldrecord (14″61) benaderde.


Op de website van het Belgian Paralympic Committee vonden we volgend verslag (met commentaar van Gitte) …

“Gitte Haenen was net als Ahmed Al Ksso aan haar proefstuk toe, voor de eerste keer nam ze deel aan een WK. Zondag 16 juli verscheen ze aan de start van de 100 m T42 finale. Na een ongelofelijke inhaalrace, werd ze met een nieuw persoonlijk wereldrecord, 16”73, knap vierde. Ze was slechts vijf honderdsten trager dan de derde in de race, de Amerikaanse Scout Basset.

“Ik ben erg verrast met deze vierde plaats. Ik had de traagste persoonlijke besttijd van de finalisten en wou gewoon een goede tijd lopen”, zegt Gitte. “Ik begon net zoals de andere deelneemsters minder goed aan de wedstrijd. Na de start lag ik in laatste positie, maar perste er alles uit en kon zo nog terugkomen tot de vierde plaats. Net naast het podium belanden is zuur, toch is het wel een enorme voldoening. Lag de meet maar vijf meter verder (lacht). Op 1 september staat de Memorial Van Damme op het programma. Het is een hele eer om hieraan te mogen deelnemen, hopelijk loop ik daar opnieuw een goede tijd.”


En bij haar terugkeer in Kapellen stond ATV haar op te wachten aan het station ! Hun verslag kan je HIER bekijken.


VERSLAG

Nadat ze eerder al Belgische titels behaald had op het “Belgisch Kampioenschap Atleten met Handicap”, Belgische records had verbeterd én zo geselecteerd werd voor het “Wereldkampioenschap Para Athletics”, gaf Gitte Haenen in Londen meteen haar visitekaartje af. Ze werd er – op haar eerste internationaal kampioenschap – meteen vierde op de 100 m.

In het Zwitserse Nottwil had Gitte eerder het Belgisch record op 17″81 gebracht, later nog verbeterd naar 17″39 … maar op het internationale toneel in Londen kneep ze daar nog meer dan een halve seconde af. Op zondag 16 juli verscheen ze aan de start van de rechtstreekse finale van de 100 m (T42). Na een mindere start én een ongelofelijke inhaalrace, werd ze met een nieuw persoonlijk record (16”73) knap vierde. Ze was slechts vijf honderdsten trager dan de derde in de race, de Amerikaanse Scout Basset.

Gitte Haenen was met dit “Wereldkampioenschap Para Athletics” aan haar internationale proefstuk toe, voor de eerste keer nam ze deel aan een wereldkampioenschap. En wat een ervaring … samen in een finale met de wereldrecordhouder Martina Caironi, die ook de nieuwe wereldkampioen werd in Londen en met 4/100sten haar wereldrecord (14″61) benaderde. En dan stranden op een zucht van het podium … een schitterend resultaat voor dit “sportbeest” uit Kapellen!

Haar eerste confrontatie met de absolute wereldtop in haar categorie (T42) van protheselopers, bracht haar opnieuw een verbetering van het Belgisch record op. En gezien de korte tijd dat ze nog maar actief is in de G-sport, is het einde van deze doorbraak op Belgisch en internationaal niveau nog niet in zicht.

Hugo De Hoon

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand