Heidekriekloop – 25.08.2006 – Kalmthout
June 13, 2024 at 6:46 am

Heidekriekloop – 25.08.2006 – Kalmthout

De weervoorspellingen waren de ganse week zeer onheilspellend en vrijdag bleken ze ook uit te komen : bijna zonder ophouden viel de regen met bakken uit een gietzwarte hemel. Het zag er naar uit dat het een “Heidekriekzwem” ging worden. Tijd om PLAN B te activeren : de volledige kaarsenvoorraad van de basiliek van Scherpenheuvel werd aangestoken, alle Indiaanse regendansen in de wijde omtrek werden verboden, offers voor de weergoden in alle Pantheons werden volbracht, de Clarissen werden bedolven onder de eieren, Frank Deboosere werd vriendelijk doch zeer nadrukkelijk verzocht het nodige te doen en zie …. het werkte !!!


Tot de verbazing van velen begon de hemel tegen 16 uur op te klaren en vanaf 18 uur kon je zelfs spreken van zonnig weer.

heideEen dertigtal joggers en symphatisanten kwamen opdagen. Na het aanbrengen van zonnecreme en opzetten van zonnebril werd koers gezet naar de heide, waar we de 7 km van het schapenpad afliepen. Ditmaal geen ontmoeting met “wilde” dieren  – we vermoeden door de blauwtong-epidemie. Het pad was goed begaanbaar en droog, op een kort stukje na, waar we door het hoge gras moesten. Toeval wil dat daar net een gracht liep – gevolg enkele joggers met natte voeten. Na de tocht door het heidelandschap en het zand was het tijd om de dorstigen te laven en de winnende EKIDEN-ploeg – aangevoerd door Yves Van Cleef – te feliciteren met hun overwinning.

kriekHeel de avond bleef het droog en redelijk warm, de plannen voor het komende seizoen werden besproken – het idee om met een KAPE-afvaardiging deel te nemen aan de marathon van Berlijn begint vorm te nemen – daarover later meer. De kriek en sangria werd geproefd en goed bevonden, door de ene al wat uitbundiger dan de andere. De avond eindigde met een stevig pleidooi om een VAL-nummer aan te vragen, zodat je kunt deelnemen aan het crossseizoen en het voornemen om volgend jaar ook een hapje te voorzien.

Lucien PoppeDe “Heidekriekloop” in beeld : foto’s kan je HIER aanklikken.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand