Heideloop – 31.08.2007 – Kalmthout
April 14, 2024 at 7:41 am

Heideloop – 31.08.2007 – Kalmthout

Lopen in het mulle zand, terwijl de ondergaande zon in een laatste krachtinspanning nog vlug wat warmte uitstraalt over heide, bos en zwoegende joggers, de grazende runderen en geiten die dat raar volkje zien voorbij huppelen, de heide die – zover het oog reikt – een purperen deken vormt over de zandheuvels, de weidse meren waar kikkers en padden even verstommen voor het aanstormend gehijg: een mens zou er idyllisch van worden.


Een klein beetje regen aan de start kon een 30-tal joggers er niet van weerhouden om het ondertussen zeer bekende “Schapenpad” (met de blauwe bordjes) te belopen. In de voorgaande sessies werd nog een hoekje afgesneden van dit pad, de fitheidsgraad van het jogging team is duidelijk verbeterd want ditmaal werd het volledige pad van 7,5 km uitgelopen.

Na deze inspanning werd koers gezet naar gastheer en gastvrouw Jorge en Veerle, die hun tuin tot een ontspanningsoord hadden herschapen. Twee aspirant-koks, vooral zeer bedreven in het beschrijven van hun culinaire prestaties, waren uitgedaagd om hun gastronomisch kunnen te bewijzen. Verlamd door faalangst – het was immers voor een kritisch publiek – namen ze geen enkel risico en zetten ze hun geheime troef in: hun lieftallige echtgenote. De voortreffelijke hapjes van Maria en Margot werden door de aanwezigen zeer gesmaakt. Deze vrouwen mogen zich gelukkig prijzen dat ze beschikken over een man die zo goed kan koken.

Dankzij de gulle sponsoring van Coca-Cola en Palm kwamen ook de dorstigen aan hun trekken en werd het – hoe kan het anders – nog een gezellige avond. Voor het marathonteam wees het vizier naar Berlijn nog maar dertig dagen aan, de bekende “boog” werd heel eventjes ontspannen. Om zaterdag (Kapittelloop) en zondag (LSD van 32 km) terug op volle kracht gespannen te worden.

Lucien Poppe


Een wegwerpapparaat levert bij duisternis wegwerpfoto’s die je HIER kan bekijken.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand