Stef Vanhaeren: “Het was fantastisch”
April 17, 2024 at 9:14 pm

Stef Vanhaeren: “Het was fantastisch”

Na zijn gouden medaille op het EYOF verscheen dit artikel over Stef Vanhaeren in “Gazet van Antwerpen”.


Stef Vanhaeren heeft op het EYOF (European Youth Olympic Festival) goud behaald in de 400 m horden. De scholier van AC Kapellen, die morgen ook de finale van de 4 x 100 m loopt, verpulverde in de finale zijn Belgisch record met meer dan een seconde en bracht het op 51”09.

In de halve finale hield Vanhaeren zich nog een beetje in. Hij won zonder moeite zijn reeks in 52”25, die honderdsten boven zijn eigen Belgisch scholierenrecord. Maar in de finale ontbond hij al zijn duivels. Hij won autoritair in 51”09. Geen enkele leeftijdsgenoot van Vanhaeren was dit jaar al sneller. “Ik wist wel dat ik nog sneller kon, 51”50 of zo, maar dit had ik niet verwacht”; reageert de scholier vanuit Finland. “Het was fantastisch! Ik haalde goud en daarna zag ik mijn tijd …!”

Na zijn finale moest de jongste van de drie broers Vanhaeren ook nog aantreden in de reeksen van de 4 x 100 m. “Ik denk dat de finale wel haalbaar moet zijn. Stiekem dromen we ook van een medaille’.

Zijn voorspelling dat de finale haalbaar was, kwam inmiddels al uit. Met een vertimmerde ploeg spurtte het Belgisch kwartet naar de tweede plaats in hun halve finale. Ze klokten af in 41’73. Dat is een dikke verbetering van het kersverse Belgisch record (42”04) dat Vanhaeren en co een paar weken geleden op de Flanders Cupmeeting in Oordegem hadden neergezet. Morgen lopen ze de finale.

Na het EYOF zal Stef Vanhaeren ook opnieuw in België te bewonderen zijn. ‘Waarschijnlijk neem ik deel aan het B.K. Ik denk niet dat ik daar nog sneller zal lopen dan nu. Dat zou betekenen dat ik niet juist gepiekt heb. Ik denk dat ik dit jaar ook een 200 m zal lopen”, aldus de snelste 17-jarige 400 m hordeloper van de wereld.


Bron: Bart Spruyt – Gazet van Antwerpen – 24.07.2009

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand