Stef Vanhaeren: “Ik steek die Italiaan in mijn broekzak”
July 24, 2024 at 6:10 am

Stef Vanhaeren: “Ik steek die Italiaan in mijn broekzak”

Vóór zijn afreis naar het EYOF in Tampère, verscheen over Stef Vanhaeren dit in “Gazet van Antwerpen”.


Stef Vanhaeren sloot volgens de ranglijst van de IAAF vorig jaar het seizoen af als de derde snelste scholier van de wereld op de 400 m horden. Intussen werd hij nog sneller en scherpte hij zijn B.R. aan tot 52”22. Vanaf maandag bindt hij op het EYOF de strijd aan met de andere Europese jeugdtoppers. Hij start ook in het Belgische estaffeteam.

De scholier van AC Kapellen leeft al het hele seizoen toe naar deze wedstrijd in het Finse Tampère. Hij liet zelfs op aanraden van zijn trainer het W.K. voor scholieren vorige week in Italië links liggen. Maar hij bekeek wel aandachtig de finale van de 100 m horden en zag er hoe de Cubaan Norge Sotomayor (zoon van de wereldrecordhouder hoogspringen, red.) won in 51”30. Eerste Europeaan was de Italiaan Reynaldo (51”74), die ook deelneemt aan het EYOF. “Ik steek die Italiaan in mijn broekzak”, vertrouwde Stef Vanhaeren zijn vader toe. “Hij wil onder de 51’30 lopen. Misschien wel sneller”, weet zijn vader. “Hij leeft er al maanden naartoe”.

Zijn eigen Belgische record verbeteren zal normaal gezien geen probleem zijn. Vanhaeren loopt ook mee in het Belgische 4 x 100 m-team. “Het programma zit zo in elkaar dat het makkelijk te combineren valt. Het aflossingsteam wil onder de 42 seconden duiken.”

Twee weken geleden hield Vanhaeren in Oordegem een laatste generale repetitie met het kwartet. Resultaat: een nieuw Belgisch record van 42”04. “Eigenlijk wilden we onder de 42, maar we namen geen zware risico’s. We gaan er zeker nog op trainen”, liet hij toen optekenen.

De kans is reëel dat Vanhaeren thuiskomt met twee nieuwe Belgische records en een medaille. Woensdag loopt hij de reeksen van de 400 m horden en een dag later de finale als het meezit. Na die finale mag hij onmiddellijk aan de bak in de reeksen van de 4 x 100 m.


Bron: Bart Spruyt – Gazet van Antwerpen – 17.07.2009.

0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand