Jogging “Vlaanderen Sportland” – 29.04.2006 – Brasschaat en 06.05.2006 – St. Niklaas
June 13, 2024 at 8:07 am

Jogging “Vlaanderen Sportland” – 29.04.2006 – Brasschaat en 06.05.2006 – St. Niklaas

In het kader van het nieuwe sportprogramma “Vlaanderen Sportland” van TV ÉÉN trekt Evy Gruyaert door Vlaanderen met een trainingsschema om in juni 20 km te lopen. Op zaterdag 29 april trok de karavaan naar Brasschaat voor een oefenloop van 14 km, een week later zat de groep op zaterdag 6 mei in St. Niklaas. Enkele KAPE-joggers liepen mee in het spoor van de “bekende Vlamingen”.


BRASSCHAAT

Zaterdag 29 april ging ik naar Brasschaat om samen met Evy Gruyaert, Saartje Vandendriessche en Brahim te lopen voor het één-programma “Vlaanderen Sportland”. Die dag gingen ze voor de 14 km. Ik dacht zelf iets minder af te leggen, aangezien mijn maximale afstand ooit gelopen 10 km is. En dat is al een tijdje geleden. Nog maar pas in Brasschaat aangekomen, kwam ik “al een geluk” Martine Bastiaenssens tegen. Zij en haar man Luc kwamen kijken naar dit evenement. Ze was er qua kledij, of beter gezegd qua broek, niet echt op voorzien mee te lopen, maar toen begon het serieus te kriebelen. Na een opwarmende aerobicssessie zijn we samen gestart. We waren het er beide over eens : het park van Brasschaat is prachtig om in te joggen. De 14 km was opgesplitst in 4 toeren van 3,5 km. Ik dacht bij het vertrek om 2 toeren te lopen, maar dit was buiten Martine gerekend. Het ging vlotjes en voor iedere gelopen ronde kreeg je een lintje. Had je 4 lintjes, dan kreeg je een gratis inkomkaart voor “Sportoase”. Martine wist me te overhalen om toch het volledige parcours uit te lopen. Wel, het is me gelukt, hoewel de laatste ronde van een zeer traag tempo was. Maar onze trainer zegt ook altijd dat je rustig moet “uitlopen”. Bedankt Martine, voor je motivatie.

Renilde De ClerckIn de namiddag zijn wij, Luc en Martine, naar “Sportoase” gereden om ons eens goed te ontspannen. Sauna, stoombad, jacuzzi en zwembad zouden ons daarbij helpen. Renilde had haar verdiende ticket aan mij gegeven, want zij moest diezelfde dag naar een barbecue. Thuis aangekomen, voelde ik me “moe, maar voldaan.” Als afsluiter heb ik nog een lekker kopje koffie met amarreto gedronken waarna een welverdiende nachtrust volgde. Ik heb vooral van deze dag genoten omdat ik mijn ongeplande deelname toch tot een goed einde heb gebracht.

Martine BastiaenssensDe foto’s van Brasschaat kan je HIER bekijken, de foto’s van St. Niklaas staan HIER.

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand