Kampioenenhuldiging – 01.02.2013 – Kapellen
April 14, 2024 at 8:50 am

Kampioenenhuldiging – 01.02.2013 – Kapellen

Op vrijdag 1 februari werd in de gemeentelijke feestzaal “‘t Bruggeske” in Kapellen de jaarlijkse huldiging van de sportkampioenen gehouden. 6 KAPE-atleten kwamen in aanmerking voor de individuele huldiging, 2 estafetteteams voor de huldiging per ploeg en het “Start to Run”-project van KAPE won een speciale prijs van de Gemeentelijke Sportraad. Olympisch zwemmer Dieter Dekoninck werd uitgeroepen tot “Sportfiguur van het Jaar”.

Volgende individuele atleten werden gehuldigd : Jits Dua, Stephane Artois, Emma Van Laer, Jochem Vermeulen, Renée Eykens en Stef Vanhaeren. De pupillen-jongens 4 x 60 m (William Guetual, Brent Philips, Thomas Gueutal en Toby Temmerman) en de heren A.C. 4 x 400 m (Jeroen Debue, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren) werden eveneens op het podium verwacht. Dit aflossingsteam viel in de prijzen als 3de bij de “Sportploeg van het Jaar”.

Zeven sporters waren genomineerd voor de titel van “Kapels Sportfiguur van het Jaar“. De jury bestond daarbij uit bekende (ex-)sporters, (sport)journalisten en officiële (sport)instanties. Zij kregen respectievelijk 40 %, 40 % en 10 % van de stemmen. De overige 10 % werd via de website van de gemeente Kapellen aan het grote publiek gegeven.

De zeven genomineerden waren (in alfabetische volgorde):

  •  Dieter Dekoninck (zwemmen)
  •  Renée Eykens (atletiek)
  •  Catherine Jacques (jiujitsu)
  •  Anneleen Michielsen (paardensport/dressuur)
  •  Mathieu van der Poel (veldrijden/wielrennen)
  •  Stef Vanhaeren (atletiek)
  •  Davy Van Havere (biljart/driebanden).

Met twee KAPE-atleten bij de genomineerden, waren wij als club uiteraard sterk vertegenwoordigd ! Renée Eykens eindigde in de eindstand als 5de en Stef Vanhaeren – die zijn nominatie zelf als onverwacht bestempelde wegens een seizoen vertroebeld door kwetsuren – als 6de.

Als grote winnaar kwam zwemmer Dieter Dekoninck uit de bus. Na het tellen van de punten van de uitgebreide jury werd hij voor de allereerste keer uitgeroepen tot “Sportfiguur van het Jaar”. Op de Olympische Spelen in Londen zwom hij de finale van de 4 x 100 m vrije slag én de halve finale van de 4 x 200 m vrije slag. Op het E.K. in het Hongaarse Debrecen zwom hij drie finales: 100 m vrije slag, 4 x 100 m vrije slag en 4 x 200 m vrije slag. Bovendien klokte hij vorig jaar ook nog een Belgisch record op de 100 m vrije slag en werd hij vice-Belgisch kampioen op de 50 m vlinderslag.

Tot “Sportploeg van het Jaar” werd de aflossingsploeg masters van zwemclub ZIK verkozen. Wim Goris, Alexis Krug, Kevin Nuyes en Gino Stevenheydens zwommen in 2012 een wereldrecord 4 x 100 m vrije slag en Europees record 4 x 100m vrije slag in de categorie 100-119. Een wat vreemde keuze … maar de jury heeft altijd gelijk !

In totaal werden 28 sportploegen en 29 individuele sporters in de bloemetjes gezet omdat ze in 2012 minstens één kampioenstitel behaalden. Verder werden ook twee duivenmelkers (?) en drie sportclubs extra in de kijker gezet. Voor deze speciale huldiging door de Gemeentelijke Sportraad, dienden de kandidaten tijdens de laatste 5 jaar speciale inspanningen gedaan te hebben om het “andere” geslacht naar hun sport te lokken. Met het project “Start to Run” – waarbij bijna 80 % van de deelnemers dames zijn – voldeed KAPE perfect aan deze norm. Bloemetjes en een geldprijs voor de club werden dan ook ons deel.

Deze kampioenenhuldiging kreunde onder een massale opkomst – een duidelijk signaal dat het goed gaat met de georganiseerde sport in Kapellen – en een uitvallende techniek … maar dat kon de pret niet bederven. Met een “Mexican Wave” af en toe, probeerde presentator Sven Van den Abbeele de sfeer er alvast in te houden. En het rijkelijk vloeiende vocht en de hapjes, leverden daar ook een flinke bijdrage toe.

Hugo De Hoon

 

0 likes Allerlei #
Share: / / /

One thought on “Kampioenenhuldiging – 01.02.2013 – Kapellen

  1. Guy Wydouw schreef:

    Proficiat aan de KAPE atleten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand