KAPE-clubfeest – 17.11.2012 – verslag
May 25, 2024 at 1:38 am

KAPE-clubfeest – 17.11.2012 – verslag

Op zaterdag 17 november werd de gemeentelijke feestzaal “‘t Bruggeske” overspoeld door een bonte KAPE-familie voor het “Clubfeest 2012”. Met 166 deelnemers vestigden we meteen al een nieuw clubrecord. En met het uitgebreid “Koud en Warm Buffet”, het dessertbuffet en de ijsmachine werd een andere weg ingeslagen voor ons feestmenu. De traditionele huldigingen van onze verdienstelijke leden, met de winnaars van de “KAPE-Crosstrofee”, de “KAPE Jogging Trofee”, de kampioenen en houders van nieuwe clubrecords … én de leden met 20 jaar lidmaatschap op de teller, mochten uiteraard niet ontbreken.


[shashin type=”album” id=”105″ size=”small” crop=”n” columns=”1″ caption=”y” order=”date” position=”center”]

Na de receptie – met klasse en inzet verzorgd door het eigen KAPE-cateringteam – mocht voorzitster Karina Denis de aanwezigen aan tafel verzoeken en startte deel 1 van de huldigingen. De leden van het KAPE Jogging Team, die in 2012 samen in totaal aan 67 joggings en stratenlopen deelnamen, beten de spits af. Renilde De Clerck, Hermine De Kimpe, Lucien Poppe, Chris Povré, Marc Tampère en Edwin Van Steenwegen waren aanwezig en mochten als eersten het podium bestormen voor hun cadeautje.

Daarna kwamen de winnaars van de KAPE-Crosstrofee van vorig winterseizoen, met – in volgorde van de einduitslag Jolien Denis, Vince De Rycke, Renée Eykens, Jochem Vermeulen en Emma Van Laer aan de beurt. Zij mochten hun beloning in ontvangst mochten nemen van clubsecretaris Hugo De Hoon.

En als er geld te verdelen valt, is penningmeester Geert Folens nooit ver uit de buurt. Hij nam dan ook de honneurs waar om onze jeugdtrainers de welverdiende vergoeding te overhandigen voor een jaar onbaatzuchtige en volgehouden inspanningen om onze jongste atleten op het goede atletiekspoor te zetten. Eddy Dierckx, Peggy Van Langenhove, Veerle Dierckx, Bo Van Den Wyngaert, John Van den Eynden, Laura Bonte, Jordy van Boven en Liesse Himpens mochten stiekem in hun omslagje piepen. Afwezigen Inge De Groot, Eddy Fermont en Peter van den Eynden hebben dat cadeautje nog te goed.

En dan was het tijd voor … eten à volonté. Koud buffet en warm buffet … de tafels stonden volgepropt te lonken in de inkomhal van de feestzaal. Gedisciplineerd laveerden de deelnemers langs de verschillende oogverblindende creaties van onze nieuwe cateraar. En aan de eerste reacties te horen, werd het aanbod – letterlijk en figuurlijk – fel gesmaakt. En dat was nog maar het begin van de prikkeling van de smaakpapillen …

Enige rust tussen de verschillende gangen werd gegund tijdens de huldiging van de nieuwe clubrecordhouders. Bij de individuelen mochten Emma Van Laer, Jochem Vermeulen, Glenn Van Thillo, Renée Eykens, Merel Folens, Stef Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Indra Faes, Els Castelyns, Bart Van Laer, Walter Van Boven en Lucien Poppe langskomen op het podium bij ons bestuurslid en trainster Peggy Van Langenhove voor hun welverdiende beker. Ook de aflossingsteams die een clubrecord vestigden, werden uiteraard niet vergeten : Vidar Coessens, Jits Dua en Stephane Artois bij de benjamins-jongens, Heleen Vermeulen, Jana Berben, Jenthe Dua en Emily Valkeneers bij de pupillen-meisjes, Brent Philips en Toby Temmerman bij de pupillen-jongens, Els Castelyns en Leslie Degueldre bij de masters-dames en het – bijna klassieke – 4 x 400 m-team met Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Stef Vanhaeren en Jeroen Debue

En dan kwam deel twee van de culinaire verrassingen : het uitgebreide dessertbuffet en de stormloop van onze jongste atleten naar de ijsjesmachine. Koffie en thee werden verzorgd door onze eigen cateringploeg. Eenmaal alles doorgespoeld, werd het podium weer opgeëist door een bende atleten en bestuurslid en trainer Eddy Dierckx als een soort Sinterklaas. Tijd dus voor de huldiging van de individuele kampioenen: Jits Dua, Stephane Artois, Lukas Maes, Toby Temmerman, Emma Van Laer, Jochem Vermeulen, Vince De Rycke, Merel Folens, Renée Eykens, Laura Bonte, Stef Vanhaeren en Walter Van Boven. En hierna mochten uiteraard ook de aflossingsteams niet ontbreken: Brent Philips en Toby Temmerman bij de pupillen-jongens en alweer het kwartet Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Stef Vanhaeren en Jeroen Debue bij A.C. Heren.

Tot slot viel er nog een speciale verrassing uit de lucht voor atleet Bert Schrauwen en oud-atleet en trainer Hubert Hendrickx. Zij rondden in 2012 de kaap van 20 jaar lidmaatschap van onze club. Geert Folens had voor hen een speciaal pakketje in de aanbieding. En dan mocht voorzitster Karina Denis het officiële gedeelte voor gesloten verklaren, niet zonder eerst nog een woordje van dank uit te spreken voor alle bestuursleden, trainers, atleten en medewerkers die van het voorbije seizoen weer een geslaagd jaar hadden gemaakt.

DJ Jordy kon dan aan de slag om de danslustigen op de vloer te krijgen en de passende muziek te kiezen voor een échte traditie op dit clubfeest: de “limbo”. Onze slangenmensen mochten een poging wagen om – onder een eerder geïmproviseerde constructie met Eddy en Geert als palen – hun soepelheid te tonen. En dat leek voor de meeste deelnemers best mee te vallen … maar dan hebben we het natuurlijk ook over goed getrainde atleten van een topclub !

Hugo De Hoon

Met alweer onze eeuwige dank aan iedereen die vóór, tijdens en nà dit clubfeest een handje heeft toegestoken !!!

 

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand