KAPE-clubfeest – 19.11.2011 – verslag
July 20, 2024 at 2:45 am

KAPE-clubfeest – 19.11.2011 – verslag

Op zaterdag 19 november stond ook het “KAPE Clubfeest” in de gemeentelijke feestzaal ‘t Bruggeske in het teken van “KAPE 90”. De klassieke ingrediënten van dit jaarlijkse feestgedruis, werden nog aangevuld met verrassende showacts. Een feestelijke afsluiter van onze verjaardag alvast !


Het lijstje atleten dat tijdens dit clubfeest voor een huldiging in aanmerking kwam, was behoorlijk lang. Op sportief vlak was het seizoen 2011 dan ook van een ongekende weelde, met – naast individuele titels en nieuwe clubrecords – o.m. 2 ploegen die de promotie in de “Beker van Vlaanderen” wisten binnen te halen. Voor de dames A.C. was dit kunstje weggelegd voor Liesbeth Bardyn, Laura Bonte, Maïté Bultheel, Jolien Denis, Renée Eykens, Merel Folens, Liesse Himpens, Carina Michiels, Saraya Richter, Bo Van den Wyngaert en Annelies Van Hooydonck. Een dag nà hun vrouwelijke collega’s konden de heren A.C. niet achterblijven. Op de thuispiste in Kapellen zorgden Jan Adriaensen, Stijn Adriaensen, Grégoire Coppens, Jeroen Debue, Reinout Folens, Wim Goeman, Martin Pallemans, Bert Schrauwen, Steven Schrauwen, Jordy Van Boven, Peter Van den Eynden, Bram Vanhaeren, Stef Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Tim Verbraeken eveneens voor een plaatsje in de lift naar 1ste Landelijke afdeling.

Ook de leden van het KAPE Jogging Team mochten in de erkenning delen. Martine Bastiaenssens, Margot Bogers, Jos Bosschaerts, Renilde De Clerck, Hermine De Kimpe, Christiaan Dielen, Jorge Figueroa, Peter Jordaens, Liesbeth Koch, Gert Konings, Louis Milbau, Patrick Nelen, Estrella Peleman, Lucien Poppe, Chris Povré, Yves Van Cleef, Bernard Vandenbroucke, Tinneken Van Hecke, Edwin Van Steenwegen, Hein Wiesman, Pierre Wouters en Guy Wydouw hadden voldaan aan de voorwaarden van de KAPE Jogging Trofee en vielen dus in de prijzen.

Voor een hele winter ploeteren in het veld – tijdens de veldloopwinter 2010-2011 – werden Renée Eykens, Jolien Denis en Rémy Eykens in de spotlights gezet. Dit was een sterke inleiding om ons “internationaal” prijsbeest Stef Vanhaeren de verdiende hulde voor een schitterend seizoen te bezorgen.

Geen prestaties zonder trainers … en dan vooral aandacht voor onze jeugdtrainers op dit clubfeest : Eddy Dierckx, Peggy Van Langenhove, Eddy Fermont, Veerle Dierckx, Laura Bonte, Bo Van den Wyngaert, Liesse Himpens, Jordy Van Boven, Johnny Van den Eynden en Peter Van den Eynden begeleidden tijdens het voorbije atletiekjaar – samen met A-trainers Hubert Hendrickx en Paul Sauviller – onze atleten van klein tot groot.

Een schitterend atletiekjaar betekende meteen ook een lange lijst van nieuwe clubrecords, zowel individueel als in teamverband. Individueel zetten Emma Van Laer, Jordi Van den Eynden, Renée Eykens, Liesse Himpens, Stef Vanhaeren, Laura Bonte, Jan Adriaensen, Willy Van Wallendael, Lucien Poppe, Peter Van den Eynden en Walter Van Boven nieuwe clubrecords neer.

Met de estafettestokjes werd dat verwezenlijkt door Vidar Coessens, Jits Dua en Brent Philips op de 3 x 600 m bij de benjamins-jongens, Heleen Vermeulen, Jana Berben en Jenthe Dua op de 3 x 600 m pupillen-meisjes, Vince De Rycke, Jordi Van den Eynden en Jochem Vermeulen op de de 3 x 600 m bij de miniemen-jongens, Kirsten Nuyes, Jolien Denis, Merel Folens en Renée Eykens op de 4 x 800 m cadetten-meisjes, Bernd Willaert, Stijn Andries, Tim Verbraeken en Reinout Folens op de 4 x 400 m juniors-heren, Merel Folens, Liesse Himpens, Annelies Van Hooydonck en Laura Bonte op de 4 x 100 m A.C. Dames en Annelies Van Hooydonck, Laura Bonte, Carmen Louviaux en Lotte Tampère op de 4 x 400 m A.C.Dames, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Jeroen Debue en Stef Vanhaeren op de 4 x 400 m A.C. Heren en tenslotte Geert Folens, Sven Coessens, Walter Van Boven en Bart Van Laer op de 4 x 200 m masters-heren.

Blijven er op sportief vlak nog de diverse kampioenen over … en ook daar zag het lijstje er behoorlijk uitgebreid uit. Individueel eindigden Emma Van Laer, Jordi Van den Eynden, Renée Eykens, Merel Folens, Saraya Richter, Stef Vanhaeren, Laura Bonte, Carina Michiels, Walter Van Boven één of meerdere keren op het hoogste podium van een kampioenschap. In teamverband telde dit ook voor het kwartet Kirsten Nuyes, Jolien Denis, Merel Folens en Renée Eykens op de 4 x 800 m cadetten-meisjes, Bernd Willaert, Stijn Andries, Tim Verbraeken en Reinout Folens op de 4 x 100 m en de 4 x 400 m bij de juniors-heren en Jeroen Debue, Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren en Stef Vanhaeren op de 4 x 400 m bij A.C. Heren.

Dit seizoen kwamen ook twee KAPE-leden in aanmerking voor een huldiging wegens hun 20-jarig lidmaatschap van de club : Simone Steylaerts en oud-voorzitter André Gorts.

Al deze namen dwongen een plaatsje af in de geschiedenisboeken van de club en kleurden mee het 90-jarig bestaan. Maar uiteraard werd ook ruime aandacht en waardering besteed aan alle bestuursleden, trainers, atleten en medewerkers die de activiteiten van de club tijdens het voorbije sportjaar hebben ondersteund.

Hugo De Hoon

0 likes Allerlei #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand