KAPE sluit het atletiekseizoen af met 50 kampioenstitels
June 13, 2024 at 3:30 am

KAPE sluit het atletiekseizoen af met 50 kampioenstitels

Met het Belgisch Kampioenschap hamerslingeren te Kessel-Lo (23/09/2018) is nu ook het laatste kampioenschap van alweer een lang seizoen achter de rug. En ook hier was KAPE succesvol want Jens Vander Avert wist met een worp 47m53 nog een bronzen medaille toe de voegen aan de reeds grote tros medailles die door onze atleten dit seizoen werden verzameld.

Over het ganse winter – en zomerseizoen 2017-2018 en over alle categorieën, van benjamin tot en met masters, behaalde de KAPE atleten dit atletiekjaar in totaal maar liefst 50 officiële titels. Zoals ieder jaar is de ene titel al wat straffer dan de andere, maar met een verdeling van 10 Belgische, 11 Vlaamse en 29 Provinciale titels is ook gemiddelde waarde van de titels zeer hoog te noemen.

Wat dit betekent in de lange en roemrijke geschiedenis van de club is moeilijk éénduidig te bepalen omdat er de laatste jaren veel meer kampioenschappen zijn dan pakweg 20 jaar geleden en de kansen dus toen veel minder talrijk waren. Maar het staat wel buiten kijf dat wat het behalen van titels en podiumplaatsen op Vlaamse en Belgische Kampioenschappen dit seizoen 2017-2018 hoe dan ook één van de allerbeste jaren was. Met 29 stuks, werden er ook heel veel Provinciale titels behaald, maar op de diverse Provinciale Kampioenschappen hadden we misschien toch wel een iets hogere deelname mogen verwachten. Al werd het KAPE Team, naast toevallig relatief verre verplaatsingen, net juist op die momenten met diverse blessures geplaagd.

Als we bij de 50 titels ook nog de zilveren en bronzen medailles van de verschillende kampioenschappen optellen komen we – als we op den duur de tel niet kwijtgeraakt zijn – aan niet minder dan 93 kampioenschapsmedailles !

Of dit alles heel kort samengevat. de KAPE atleten die aan de kampioenschappen hebben deelgenomen hebben het dit jaar effenaf fantastisch gedaan, maar het aantal deelnemers had misschien toch wel iets hoger mogen liggen. Dit prachtige resultaat volgend jaar overtreffen wordt moeilijk, maar we geloven er in dat dit kan lukken.

0 likes Kampioenschappen , Kampioenschappen - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand