Kastelenloop – 05.04.2008 – Zandhoven
April 17, 2024 at 10:48 pm

Kastelenloop – 05.04.2008 – Zandhoven

Een kort tijdvenster van droog weer was alles wat we nodig hadden om drie kastelen van Zandhoven en omgeving met een loop te verkennen. En we werden op onze wenken bediend. De ochtend begon met een zondvloed, maar tegen de middag kwam de zon schuchter door de wolken piepen. En net als we fris gewassen plaatsnamen aan het stuur om terug naar huis te rijden begon het terug te regenen.


Dit soort weeromslag maakt de kledijkeuze voor de loop er niet gemakkelijk op: blijft het droog, gaat het nog regenen, wat gaat de wind doen ? Door de onheilspellende weersverwachtingen waren er ook minder lopers dan gewoonlijk aan de startlijn. Wendy, geboren en getogen in Zandhoven en haar man Marc kwamen op de valreep nog opdagen, na een race tegen de klok vanuit hun vakantieverblijf aan zee.

Het parcours van de Kastelenloop is grotendeels verhard, sommige niet verharde stukken gaan door bosdreven en die waren nog goed te doen. Maar een paadje van een tiental meters, naast een wei aan het Hof van Massenhoven was gewoon veranderd in een modderbad. Iedereen probeerde zijn voeten droog te houden, begon uit te glijden en hield zich dan vast aan de schrikdraad naast de wei. Gelukkig was men zo verstandig geweest de stroom af te zetten. Het stuk naast het Albertkanaal was het strategisch moment om achter sterke schouders te schuilen, de wind kwam dan pal op kop. Op dat rechte stuk kregen de drie nymfen van KAPE de jonge sater Marcellus in het vizier en prompt veranderden ze op slag in drie wilde furieën, vastbesloten om deze bosgod in te halen, wat op de valreep nog lukte ook.

<:b>

 Lucien PoppeRESULTATEN

Poppe Lucien – 40:15
Figueroa Jorge – 46:29
Van Den Heuvel Marc – 46:30
De Kimpe Hermine – 55:20
Lambrechts Veerle – 55:21
Peeters Wendy – 55:22
Donvil Marcel – 55:23

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand