Lynn Beck en Yenthe Mariën winnen met VAL-team “Scholiereninterland” – 07.07.2017 – Cergy-Pontoise (F)
May 25, 2024 at 2:02 am

Lynn Beck en Yenthe Mariën winnen met VAL-team “Scholiereninterland” – 07.07.2017 – Cergy-Pontoise (F)

Op vrijdag 7 juli werd in Cergy-Pontoise bij Parijs (F) een scholiereninterland georganiseerd met teams van de VAL, de LBFA en de LIFA (Franse atletiekfederatie). In het uitgebreide team van de Vlaamse Atletiekliga namen twee atleten van KAPE deel: Lynn Beck op de 100 H en 4 x 100 m en Yenthe Mariën bij het hinkstapspringen.


Het scholierenteam van de Vlaamse Atletiekliga (foto: Owen Malone).Deze “Scholiereninterland” wordt – met enige regelmaat – georganiseerd door een aantal atletiekfederaties. Dit jaar was het de beurt aan de Franse organisatoren van l’Ile de France om op vrijdag 7 juli twee Belgische teams te ontvangen in het “Stade des Maradas” in Cergy-Pontoise. Zowel de Vlaamse Atletiekliga  (VAL) als de Ligue Belge Francophone d’Athlétisme (LBFA) hadden een team samengesteld voor deelname. Het Franse team was samengesteld door de LIFA, de Ligue de l’Ile de France d’Athlétisme. Alle disciplines kwamen aan bod tijdens deze wedstrijd. Van de KAPE-deelnemers werd Yenthe Mariën 5de bij het hinkstapspringen met 12 m 36 (een nieuw persoonlijk record), Lynn Beck won de 100 m horden in 13″88 en werd met 47″12 eveneens winnaar met het 4 x 100 m-team van de VAL (vóór het Belgische selectieteam voor EYOF).
Lynn en Yenthe in actie in het shirt van de Vlaamse Atletiekliga (foto’s Hubert Hendrickx).VERSLAG

Vrijdag trad de Vlaamse Atletiekliga aan in het broeierige “Stade de Maradas” in de Parijse voorstad Cergy-Pontoise voor een scholiereninterland tegen de bevriende liga’s van de LIFA en de LBFA. Ondanks de bus die door de vakantie-uittocht maar net op tijd aankwam, waren alle scholieren meer dan klaar voor de confrontatie met hun leeftijdsgenoten.

De Vlaamse atleten toonden zich sterk over de breedte met veel persoonlijke records en overwinningen in zowel lopen, werpen als springen. Na een solide aflossing van zowel de jongens als meisjes, konden de punten opgeteld worden. De jongens moesten in hun klassement nipt de Parijse jongens voorlaten. De meisjes konden daarentegen, onder andere dankzij een mooie Vlaamse 1-2-3 in de 1000m, hun eigen klassement binnenhalen. In de som van beide klassementen bleek de winst van de meisjes meer dan voldoende om de LIFA af te houden voor de eindwinst. De LBFA, die niet in alle nummers atleten konden opstellen, werd 3de maar konden wel tevreden zijn met de prestatie van blikvanger Thomas Carmoy, die zijn eigen Belgische record hoogspringen nog 2 cm hoger bracht naar 2 m 18.

Er waren alleen tevreden gezichten na afloop van de competitie, toch een mooie internationale ervaring voor onze toekomstige toppers.

Owen Malone

0 likes Allerlei # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand