Marathon Eindhoven – 08.10.2006 – Eindhoven (NL)
June 13, 2024 at 7:18 am

Marathon Eindhoven – 08.10.2006 – Eindhoven (NL)

“Je loopt je PR in de Gezelligste Marathon van Europa”. Onder deze slogan ging de 23ste editie van de “Marathon Eindhoven” van start. Net als vorig jaar had Marc Tampère voor Eindhoven gekozen (goede organisatie, zekerheid dat de geplande marathon door zou gaan, enz.) voor zijn marathon, 4 andere KAPE-ërs liepen er de halve marathon.

MARATHON


De marathon is gewonnen door de Keniaan Philip Singoeï. Hij won in de tijd van 2.08’18” en verbeterde daarmee het parcoursrecord met 27 seconden. De omstandigheden in Eindhoven waren perfect met een temperatuur van 16 graden en een zwakke wind.

De laatste week had ik wel wat zitten denken aan het mogelijke eindresultaat. Terug mikken op 3.12’ en/of stiekem een snellere tijd voor ogen houden. Of maar meteen een snellere eindtijd vooropstellen. Uiteindelijk dan maar de tussentijden voor 3.07’ op de hand geschreven.

Het weer was net als vorig jaar prachtig. Eerste km snel gelopen, 10 km in 40’20”, maar alles liep gesmeerd. Na 1 ronde doorgekomen op 1.27’. Elke drankpost meegenomen en ook wat gegeten. Tot aan km 33-34 geen probleem. Dan werd het gedurende enkele km knap lastig. (Wat kom ik hier eigenlijk doen ???) Dit was gelukkig maar van korte duur, de laatste km’s gingen weer wat vlotter en zo zag ik aan de meet de klok hangen op 3.04’25”

Groetjes van een zééééér contente finisher in Eindhoven.

Marc Tampère


HALVE MARATHONMet z’n vieren naar Eindhoven, 1 week na de halve kustmarathon, dan kunt ge volgens mij al over verslaving spreken. Tinneken, Estrella en vriend Rudy reden met Louis mee die zopas een GPS had aangeschaft om de kortste weg naar de joggings te volgen.

Na aankomst in het sportcentrum van het TU en ons in loopoutfit te hebben gestoken, brachten ze ons met een pendelbus naar de startplaats. Om 14.00 uur klonk het startschot en 8 min. later liepen we pas over de startlijn. Reden : heel veel deelnemers en we stonden laatst … dus hebben we één groot inhaalmaneuver gedaan van 21 km en 100 meter.

Onze doelstelling was uitlopen en liefst onder de 2 uur blijven, maar dat is ons juist niet gelukt, excuus. Estrella liep daags voordien de KAPE-jogging van 10 km. De halve marathon van Eindhoven is een echte aanrader, hij is zeer gezellig, heel het parcours vol toeschouwers, veel muziek en erg leuk.


RESULTATEN

Estrella Peleman – 02.01.01
Tinneken Van Hecke – 02.01.02
Rudy Haesendonck – 02.01.48
Louis Milbau – 02.01.48

Louis Milbau

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand