Marathon Eindhoven – 14.10.2007 – Eindhoven (NL)
May 25, 2024 at 1:13 am

Marathon Eindhoven – 14.10.2007 – Eindhoven (NL)

Voor de derde maal op rij nam ik deel aan deze marathon. Dit jaar een totaal aangepast parcours. De gehele omloop werd verbreed. Korte bochten werden vermeden en er moest tegen wijzerzin gelopen worden. Dit allemaal om de grotere massa, vooral bij de halve marathon, beter te laten passeren.


Zoals de twee vorige jaren werd ook nu het parcoursrecord weer scherper gesteld – 2.07’52” – geen wereldrecord zoals in Berlijn, maar wel de 6de beste marathontijd in 2007.

De voorbereiding was goed verlopen.Ik had gedacht om door te komen na de eerste ronde in 1.30′. En dan wel te zien hoe het verder ging (vorig jaar 1.27′). Het mikken op deze tijd was goed gelukt, doorgekomen in 1.29’54”.

Maar voor het einde van de eerste toer na km 19, voelde ik mij geen 100% meer (beetje misselijk). Op km 23 even gewandeld om iets te eten, dan weer verder. Maar toen al werd duidelijk dat het moeizaam zou gaan.Dan had ik me voorgenomen om van drankpost naar drankpost te lopen en daar telkens – al wandelend – goed te drinken. Tegen het einde, aan km 36, nog even meegelopen met de ballon voor 3.15′, maar bij de laatste drankpost was ook deze ballon verdwenen. Uiteindelijk nog – tevreden – doorgekomen in 3.19′.

Marc Tampère

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand