Marathonman (1) – 10.01.2010 – Gent
June 25, 2024 at 2:11 am

Marathonman (1) – 10.01.2010 – Gent

Door de dreigende weerberichten over ijzel en sneeuwstorm werd er even getwijfeld … maar finaal besloten we om toch naar het Sport- en Recreatiepark De Blaarmeersen, aan de Gentse Watersportbaan af te zakken, als onderdeel van de voorbereiding op de marathon van Parijs. Maar vooral om een hart onder de riem te steken van Stefaan Engels “The 365 Marathonman”, die zijn recordpoging – 365 marathons lopen op één jaar tijd – in deze omgeving onderneemt.


Uiteindelijk waren we met vijf, van de 20-koppige marathongroep voor Parijs: Chris Povré, Rudi Bentein, Veerle Feyaerts, Lucien Poppe en Hermine De Kimpe. Als zesde man was ook Jos Bosschaerts meegekomen, die zijn ambities om in Parijs aan de startlijn te verschijnen maar moeilijk kan blijven verbergen.

Stefaan was zondag aan z’n 10de opeenvolgende marathon toe, die hij tegen een gezapig tempo van iets meer dan 10 km per uur liep. De meelopers en steungevers konden kiezen hoelang of hoeveel (elke ronde was 5 km lang) ze met dit barre weer meeliepen. Jos en Rudi maakten er een eigen variatie op : 12 km oftewel 2 hele ronden, gevolgd door een tripje tot aan het frietkot en terug. Ze beweren dat ze geen friet aangeraakt hebben. Hermine ging voor de 15 km en de die-hards (Chris, Veerle en Lucien) maalden er 20 km of 4 rondjes. En als leuk souvenir kreeg iedereen nog een diploma, ongeacht de afstand.

Na een warm soepje, was het tijd om terug naar huis te gaan. Stefaan was op dat moment nog bezig met zijn marathon. Stefaan loopt nog tot februari in Gent, waarna hij begint aan een tournee van de grootste marathons in Europa. We gaan zeker proberen om in die periode nog een meeloop jogging in Gent te organiseren. Wordt dus vervolgd.

Hermine De KimpeEen kort filmpje kan je HIER op YouTube vinden.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand