Massaloop Fort van Merksem – 01.05.2009 – Merksem
February 23, 2024 at 8:40 pm

Massaloop Fort van Merksem – 01.05.2009 – Merksem

Terwijl de socialisten en het VB wat verder in Antwerpen redevoeringen hielden, namen een 10-tal KAPE-ërs deel aan de 19de recreatieve Massaloop van Merksem. Rond het Fort van Merksem hebben ze een loop van 4 kilometer uitgestippeld die je 1, 2, 3 of 4 (of 5) maal kan belopen.


Zo nam Rieke in haar gekende eigen stijl deel aan de 4 km, alsook Marc VDH begeleidt door beide zonen. Deze liepen een knappe en rappe koers en maakten het hun papa best moeilijk (en zonder sanitaire stop onderweg ). Als beloning mochten ze de speeltuin in zodat alle KAPE-ërs zich konden klaar maken voor de start van de 10 Miles.

Voor velen was het de tweede 16 km-wedstrijd in één week en we waren best benieuwd wat dat gaf. Voor Lucien en Hermine was het een training naar hun marathon volgende week rond de Maas. Het weer was warm maar niet al té, zelfs niet aan de beruchte volkstuintjes (waar het op een of andere reden iets warmer lijkt als de rest van de omloop. Zo stonden de aardbeien al bijna plukkensklaar rood te wezen, als het ware). Al bij al een fijne omloop dicht bij huis met afwisselend bospaden en een lastig stuk aan de tuintjes (slechte weg en warm, mijnheer) en dikwijls naast het water.

Lucien nam uiteraard de kop gevolgd door Chris en Pierre (die helaas moet leren zijn nestels op voorhand goed te strikken, misschien eens oefenen bij trainer Paul tijdens het hernieuwde en verstrengde stretchen vanaf nu woensdag), gevolgd door Marc die vandaag in totaal 20 km ging lopen met alweer de gepijnigde voet. Daartussen liep Hermine en tenslotte volgde de groep van Louis, Jos, Tinneke, Martine en Wendy. Deze laatsten kon je al van ver horen aankomen en hadden een leuke namiddagloop.

Dat kon opeens niet gezegd worden van Lucien die de avond tevoren wat te zwaar getafeld had en door Chris werd voorbijgestoken (en steken deed het, had ik de indruk). Zo had Pierre 2 doelen voor zijn ogen, maar hij raakte helaas niet dichter. Met een allerlaatste krachtsinspanning kon Lucien echter tonen dat hij een ware atleet was. Hij spurtte in de laatste ronde Chris terug voorbij om 10 seconden voor hem te eindigen. Dan was het even later de beurt aan Pierre die zich goed liet verzorgen door de onthaaldames, maar hierdoor (of hebben we niet alles gezien wat er zo al gebeurde met die dames) niet opgenomen werd in de officiële uitslag. Even later kwam een vermoeide Marc aan die zijn teentjes direct door het Rode Kruis liet verzorgen. Hermine eindigde voor haar jongere neef, dus ook haar dag was geslaagd. Na het douchen zagen we nog net het KAPE-pelotonnetje aankomen en was het tijd voor een verfrissing.

Iedereen kreeg nog een zak koekjes en van de tombola nam ondergetekende nog een koffiemachine naar huis (voor de uitzet van mijn dochter ?). Een fijne namiddag in Merksem , voor herhaling vatbaar.

Oh ja, Yves nam liever deel aan de 10 km in Knokke (schrik van de revanche ?, 10 km is voor hem eigenlijk genoeg ?, Knokke staat wat mondainer dan Merksem ? wie zal het zeggen ?).

Chris PovréDe foto’s van Luc Jongeneelen zijn HIER te bekijken.


RESULTATEN

4 km

Marc Van den Heuvel en zonen
89 Ria Claessens – 37’13”

10 Miles

23 Lucien Poppe – 1.15’56”
24 Chris Povré – 1.16’06”
26 Pierre Wouters – 1.16’45” (eigen schatting met getuigen)
32 Marc Van den Heuvel – 1.22’11”
39 Hermine De Kimpe – 1.31’36”
46 Jos Bosschaerts – 1.40’21”
47 Wendy Peeters – 1.40’23”
48 Martine Bastiaenssens – 1.40’24”
49 Tinneken Van Hecke – 1.40’45”
50 Louis Milbau – 1.40’47”

Conclusie : iedereen deed het beter dan in Antwerpen, maar dat kan ook een beetje aan de afstand gelegen hebben, die volgens de GPS van de Garmin lopers iets minder was dan 16,090 km.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand