Merel moet weldra keuze maken
July 18, 2024 at 10:53 am

Merel moet weldra keuze maken

In de “Echo’s uit de regio Antwerpen” in het tijdschrift “Atletiekleven” van september 2010, schetste Johan Permentier het dilemma van Merel Folens.


Merel moet weldra keuze maken

Vreugde en verdriet ligt op een kampioenschap vaak dicht bij elkaar. Eerstejaarscadette Merel Folens (KAPE) veroverde in het hinkstapspringen dan wel brons, maar als ze amper 1 centimetertje verder had gesprongen, mocht ze een hoger podiumtrapje bestijgen. Even daarvoor had ze zich wel verbeterd op de 300 m H en won op die manier vlot haar reeks. Springtrainer Hubert Hendrickx denkt dat ze in elk geval nog beter kan “De vreugde van het winnen van het brons, was in elk geval groter dan de teleurstelling voor het gemiste zilver. Merel heeft een ongelooflijke sprongkracht, maar technisch kan ze nog heel wat verbeteren. Ze haalde nu 10 m 02, maar ik ben ervan overtuigd dat ze 11 m moet kunnen springen. Ze traint er dan ook heel weinig op en heeft schrik om een springblessure op te lopen. Ze doet namelijk heel graag de hordenummers en dat is niet abnormaal met een fenomeen als Stef Vanhaeren in de club. Toch vind ik dat ze nog algemeen moet blijven werken en zich moet richten op de meerkamp, want ik vind haar te jong om al specifiek te gaan trainen.”

Collega-trainer Paul Sauviller is het niet volkomen eens met Hubert en zegt dat Merels toekomst bij het hordelopen ligt. Hij denkt dat ze wel degelijk weldra een keuze moet maken om zich nog beter te ontwikkelen. Paul denkt dat haar kansen om uit te groeien tot een Belgische topper het grootst zijn bij de lage horden. “Merel is van nature technisch vrij sterk en ze kan de horden met twee benen aanvallen en dat geeft haar een serieuze voorsprong op de rest. Ze verbeterde zich op het K.v.V. tot 48”24 en dat is zeker geen verrassing, want ik weet dat ze zelfs nog meer in zich heeft. Ze zal dus zeker een keuze moeten maken, maar die moet ze zelf nemen, want ik ga haar zeker niet proberen om te praten. Voor de hoge horden is ze niet explosief genoeg, maar ik laat het haar wel geregeld doen om haar techniek nog te verbeteren en om haar zelfvertrouwen te laten groeien”.

Johan PermentierMet dank aan “Atletiekleven” voor publicatie van dit artikel.

0 likes Artikels #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand