Midzomernachtrun – 18.06.2011 – Gent
April 22, 2024 at 4:44 pm

Midzomernachtrun – 18.06.2011 – Gent

Nu het voorjaarsseizoen stilaan ten einde loopt, was deze loop in Gent zowat de laatste voor het zomerreces. Zoals in vele (noordelijk gelegen) landen reeds enige tijd in zwang, was dit een eerste keer in België : lopen op de midzomernacht.

Veel zomer was er niet in Gent, maar het bleef wel droog met een stevige wind aan de Watersportbaan (voor hen die er ooit al liepen met de Marathonman : het kan er waaien, hé). Voorzichtigheidshalve waren we vroeg naar Gent vertrokken en stonden we om 20.00 uur al klaar met nummer en gratis T-shirt (en dus veel te vroeg) te genieten van de binnenpiste van de Vlaamse Topsporthal (een alternatief voor een woensdagavondtraining tijdens de winterperiode misschien ?).

Zoals afgesproken ging dit een funloop worden en dat werd het ook.
Op een rustig tempo (jawel, Margot en Yves … dit was rustig) en met “Bernard met de discobar” liepen we door het prachtig verlichte Gent langs het water en de vele monumenten, het Sint Pietersplein, waar Prince gaat optreden (en zelfs langs het kot van mijn dochter). Na dat Sint Pietersplein kreeg Yves het moeilijk de lopende zangertjes bij te houden (of was dat aan de eerste helling) en bleef Margot bij Yves om hem te steunen.

Onder begeleiding van kano’s met fakkels op het water en de muziek van Bernard. “Zie daar, die heeft zelfs een radio bij” … was zowat de meest gehoorde uitspraak van de toeschouwers en lopers? “Blijf nog wat bij ons, dan horen we wat muziek”. Ja, ja, Bernard is populair geworden in Gent en al heeft hij vandaag stijve armen en schouders van het dragen van zijn radio, ‘t was de moeite.

Op het einde liepen we gezamenlijk over de meet in de Topsporthal en kregen we nog wat drank en een tas. Zeker een geslaagde eerste keer, goede organisatie, prachtige locatie en 2.500 tevreden lopers. De Marathonman zag dat het goed was.

Chris Povré

Resultaten

Estrella Peleman (met gans de familie) – 1.25’26
Bernard van de Discobar – 1.25″26
Guy Wydouw – 1.25’26
Chris Povré – 1.25’27
Yves Van Cleef – 1.26’47
Margot Bogers – 1.26’48


0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand