Midzomernachtrun – 30.06.2012 – Gent
July 20, 2024 at 2:43 am

Midzomernachtrun – 30.06.2012 – Gent

Na een dagje shoppen in Gent, trokken we goed op tijd naar de Watersportbaan om onze loopnummers op te halen. En met “goed op tijd” bedoelen we 2 uur voor de start. Dit zou dus geen parkeerprobleem mogen geven, maar dit bleek wat te optimistisch. Enkel nog plaatsen vrij aan de overkant van de Watersportbaan, een tochtje van 2 km. Dan maar “illegaal” geparkeerd op 5 m van de startboog. Ondanks de vriendelijke raad van een politieagent in de buurt die ons attent maakt dat dit eigenlijk niet mocht (weet ik wel).

Na ons omkleden troffen we ook Ciepie (Chris Povré) en Guy Wydouw aan, die de eerste editie hadden meegedaan en het toen al een toffe bedoening vonden. De weergoden zaten ons kort voor de start niet echt mee en gaven een verfrissende douche. Gelukkig trok de enorme bui over en konden we met veel zuurstof in de lucht beginnen.

Als chauvinistische sinjoor zullen we dit node toegeven, maar Gent is een prachtige stad. Het was op sommige plaatsen een zeer feeëriek zicht en ‘s nachts krijgen de talrijke mooie verlichte gebouwen nog extra cachet. Meestal liep je langs de talrijke waterlopen die Gent rijk is, met op het water bootjes met fakkels om ons aan te moedigen. Veel ambiance langs het parcours en hier en daar een muziekband die de sfeer op peil bracht. Wat ik wel niet wist was dat Gent nog zoveel kasseien en hellingen had.

Bij aankomst in de Sporthal was het iets minder: een fuik waar sommige lopers in kwamen vast te zitten en zodoende tijd verloren voordat ze over de meet konden lopen. Met een opkomst van 3600 lopers was de organisatie hier duidelijk niet op voorbereid.

De Midzomernachtrun is een sterke aanrader, waar we volgend jaar hopelijk met een grote delegatie naar toe trekken.

Hermine De Kimpe

Resultaten

Lucien Poppe – 1:05:56
Guy Wydouw – 1:16:12
Chris Povré – 1:17:40
Hermine De Kimpe – 1:30:14

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand