Training protheselopers VZW Parantee – 31.10.2014 – Kapellen
July 18, 2024 at 10:31 am

Training protheselopers VZW Parantee – 31.10.2014 – Kapellen

Op vrijdag 31 oktober werd op onze piste in Kapellen een open training georganiseerd door VZW Parantee en de Vlaamse Atletiekliga voor competitiegerichte protheselopers. In een stralend zonnetje – eind oktober notabene – werden ze door de Nederlandse toptrainer Xander Van Doorn en gewesttrainer Mieke Van Thuyne begeleid.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

VERSLAG

Eind oktober – in een stralend zonnetje – werd op de atletiekpiste in Kapellen door VZW Parantee en de Vlaamse Atletiekliga – in samenwerking met onze club – een nationale training georganiseerd voor protheselopers. Ze werden begeleid door de Nederlandse toptrainer Xander Van Doorn en Parantee-trainer Mieke Van Thuyne.

Sport is in België een gemeenschapsmaterie en dus ligt de bevoegdheid van het topsportbeleid in Vlaanderen. En dat geldt dus ook voor atleten met handicap, waarvoor de VZW Parantee verantwoordelijk is. In overleg met het Belgian Paralympic Committee en de Vlaamse Atletiekliga werd inmiddels een topsportbeleid uitgestippeld. De nationale training van de toppers onder de protheselopers in Kapellen was daar een onderdeel van. De atletiekpiste in Kapellen werd o.m. uitgekozen omdat wij in onze werking ook G-sporters opvangen en met Marijke Van Acker één van de toppers onder de protheselopers in de club hebben.

Het werd een volledige dag trainen geblazen, onder leiding van een autoriteit op het vlak van werken met protheselopers, de Nederlandse toptrainer Xander Van Doorn. En het viel meteen op dat we hier – ondanks hun handicap – ook met erg gemotiveerde topatleten te doen hadden. Ondanks de beperking en de noodzakelijke hulpmiddelen – die voor al deze atleten verschillend en doorgaans high-tech zijn – werd er duchtig de pees opgelegd. De middagpauze op het terras van “De Chalet” in het gemeentepark was een welkome break in het harde labeur … en op het einde van de training was het resultaat van een dagje afzien duidelijk merkbaar.

Voor KAPE was het een boeiende kennismaking met de top van de Belgische G-atletiek en mogelijk een opstapje naar nog meer trainingen voor de G-sporters op dit niveau.

Hugo De Hoon

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

parantee

0 likes G-atletiek bij KAPE , Trainingstips # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand