PITO-Polderloop – 18.04.2009 – Stabroek
July 18, 2024 at 12:06 pm

PITO-Polderloop – 18.04.2009 – Stabroek

Het hoeft niet ver te zijn. Meestal ga ik samen met Edwin op zaterdagmorgen een 16-tal km lopen in de buurt. Edwin had vandaag de zaterdagochtend-tenmiles afgelast, want er was een loopken in de buurt, bij ‘t Pito in Stabroek, 10 kilometerkes. Goed om de snelheid een beetje op te bouwen, kwestie van op de “home run”, het échte werk in Antwerpen, niet af te gaan. En wie kon er weerstaan aan de wolkenloze hemel, de lentegeuren en een zalig temperatuurtje. Dus pakken we om half drie de fiets en rijden we naar de school aan de haven.


Dat mooi weer had de KAPE-jogginghormonen collectief beroerd. Zowaar een groepje van een 15 deelnemers uit Kapellen, de best vertegenwoordigde groep. Toch bespeurden we enige rivaliteit tussen buurdorpen. Stabroek blijkt KAPE niet te kennen bij de inschrijving. Ook als we de uitslagen krijgen wordt KAPE omschreven als N.A. (non applicable). Werk aan de winkel voor onze marketing-verantwoordelijken.

De scheiding der seksen is bij de noorderburen nog een stevig vaststaand feit, dat doorgetrokken wordt bij de inschrijving (gelijk vroeger in de mis: twee rijen) en bij de uitslag (het ene geslacht mag de resultaten van het andere niet kennen: twee lijsten). Hoe het in de douches zat, moeten we aan Pierre vragen … die bleef daar verdacht lang binnen.

Schoon parcours: eerst een paar rondjes in de school draaien (gelijk de duiven) en dan in rechte lijn naar den dijk, even rechts, kort links, nog eens links en terug naar de school. 5 km van het plezier zijn dan achter de rug. En dan een tweede rondje genieten, kwestie van mensen vóór je als doel te zien en die dan achter je te laten. Het target dat Edwin en ondergetekende zich stelden, de eerste dame, ontglipt : té jong en … té snel.

Bernard VandenbrouckeResultaten

10 km

Vandenbroucke Bernard -39’56″”
Vansteenwegen Edwin – 40’00”
Haesendonckx Rudy – 49’32”
Van Humbeeck Luc – 49’35”
Wouters Pierre – 49’36
Peleman Estrella – 49’47”
Van den Heuvel Marc – 50’27”
Vanpaeschen Nadine – 57’24”
Peeters Wendy – 59’39”
Bastiaenssens Frans – 59’40”
Bastiaenssens Martine – 1.02’52”
De Clerck Renilde – 1.02’53”
Milbau Louis – 1.04’00”
Milbau Laura – 1.04’27


O ja, we kregen allemaal een prijs: een doos lekkere wafels met chocolade.


Een uitgebreid foto-album van Luc Jongeneelen kan je HIER bekijken.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand