Q-Santa-Run – 19.12.2007 – Antwerpen
November 29, 2023 at 6:45 pm

Q-Santa-Run – 19.12.2007 – Antwerpen

Na anderhalve maand inactiviteit (een combinatie van wachten op steunzooltjes en weer wat beenvliestoestanden) moet je er natuurlijk niet te hevig invliegen. De Q-Santa-run leek me de gepaste gelegenheid om terug kalmpjes te starten.


In de Waagnatie was het onvoorstelbaar druk, het zag er bij wijze van spreken ‘rood van het volk’. Ondanks al die kerstmannen had ik na enkele minuten mijn collega-joggers toch gevonden: Louis & kinderen, Rieke en Martine & Luc. Luc was eigenlijk niet van plan om mee te lopen, maar de sfeer in de Waagnatie en het vooruitzicht om verkleed over de Meir te hollen werkte blijkbaar zo aanstekelijk dat hij zich ter plaatse nog snel een kerstpak aanschafte om mee te lopen (op zijn gewone schoenen).

Een half uurtje voor de start werd er verzameld rond het podium voor een gezamenlijke opwarming – alsof dat in die kerstoutfit nog nodig was. Een BV-jury bestaande uit Joyce De Troch, Tess Goossens en Kathy Pauwels was ondertussen op zoek naar de origineelste, de muzikaalste en de meest sexy kerstman. In geen van de categorieën zijn we in de prijzen gevallen.

Daarna was het dan drummen langs de Scheldekaaien voor de eigenlijke start. Tweeduizend kerstmannen en –vrouwen stonden daar verzameld voor een tocht van 5 km door de Antwerpse binnenstad, over de Grote Markt en de Meir tussen het kerstshoppende publiek. Om elkaar niet uit het oog te verliezen, had Louis een eenvoudige, maar efficiënte oplossing bedacht: we kregen allemaal een sticker met onze voornaam op de rug geplakt. Het gevolg was dat tijdens het lopen er constant mensen je naam riepen en/of commentaar gaven. Voor Louis was zelfs die sticker overbodig, want op een bepaald moment hoorden we boven alle ander geluid “ hé, da’s de Louis van ’t winkeltje!”. Louis probeert nog steeds te achterhalen wie die vurige fan was.

Zoals bij elke goed georganiseerde jogging werd er ook aan de drankbevoorrading gedacht. Op de Meir stond een jeneverkraam en de meeste deelnemers (op een aantal fanatiekelingen na) namen hier ruim de tijd om de vochtbalans terug in evenwicht te brengen. Eigenlijk was het geen zicht, maar we hebben er wel van genoten !

Na de run was er nog het Q-Kerstconcert met optredens van Reborn, Stash, Sandrine en Tom Helsen. En na de glühwein en nog heel veel gratis kaasfondue, trokken we terug richting Kapellen. Geen slechte manier om de kerstperiode in te zetten …

Jos BosschaertsDe foto’s van de Q-Santa_Run kan je HIER bekijken.

RESULTATEN

Jens Milbau – 28’30”
Louis Milbau – 32’38”
Jos Bosschaerts – 32’38”
Laura Milbau – 32’56”
Ria Claessens – 49’30”
Luc Jongeneelen – 49’31”
Martine Bastiaenssens – 49’32”

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand