Q-Santarun – 19.12.2008 – Antwerpen
July 18, 2024 at 10:26 am

Q-Santarun – 19.12.2008 – Antwerpen

Er komt wel wat organisatie en een beetje geluk bij kijken als je op het einde van de werkweek, net voor de vakantie, met alle drukte toch nog op tijd in Antwerpen wil geraken voor de Q-Santarun. … net zoals zovelen anderen.

Q-Santarun - 19.12.2008Maar om kwart voor zes stond ik dan toch in de Waagnatie tussen drieduizend andere kerstmannen, die onder oorverdovend lawaai (muziek?) al bezig waren met hun opwarming. Met die kerstpakken ontging me het nut van opwarmen wel een beetje en ik had trouwens al mijn resterende minuten nodig om collega-KAPE-ërs te vinden. Probeer dat maar eens als iedereen hetzelfde gekleed is!

Ondanks de sms-jes geen spoor te bekennen van Pierre Wouters, ook Jan Lecleir was nergens te bespeuren. Net voor de start dan toch Tinneken Van Hecke gevonden en zo konden we samen aan het parcours van 5 km door de Antwerpse binnenstad beginnen.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je een beetje geniet van de speciale sfeer langs de Grote Markt en op de Meir en dat een goede tijd lopen het laatste is waar je aan denkt. Maar na de subtiele opmerking – “we moeten wel niet bij de laatsten zijn, hé Jos” – wist ik al na enkele honderden meters dat voor Tinneken een ‘”Santarun” nog altijd een beetje “run” is. We schakelden naar een iets hogere versnelling, probeerden al slalommend wat beter vooruit te komen om dan weer helemaal stil te vallen in de drukte aan de ‘drankbevoorrading’: het jeneverkot op de Meir. Langs de Grote Markt en de kathedraal ging het daarna terug richting kaaien.

Zoals vorig jaar werden dan de prijzen uitgereikt voor de winnaars, maar ook andere categorieën zoals “beste hohoho-roeper”, “knapste rendier” en “leukste kerstkind” en was er een gratis Q-music-concert.

Misschien kunnen we volgend jaar eens met een hele bende KAPE-kerstmannen/vrouwen afspreken ?

Jos BosschaertsResultaten

  1. Pierre Wouters 24’25”
  2. Tinneken Van Hecke 30’07”
  3. Jos Bosschaerts 30’07”
  4. Jan Lecleir 30’41”
0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand