Real Marathon – 26.09.2004 – Berlin (D)
July 20, 2024 at 3:13 am

Real Marathon – 26.09.2004 – Berlin (D)

Onze joggers gaan niet alleen aan de slag in het binnenland, ook naar het buitenland zendt het KAPE JOGGING TEAM zijn zonen uit. Lucien Poppe trok naar de Marathon van Berlijn en bracht er volgend verslag van mee.


Het is bijna 9 uur en het regent zachtjes. Met een plastiek zak over het dunne singlet wacht ik met spanning op het startschot, samen met nog 30.000 lopers. Binnen enkele minuten is het zover : dan start ik voor mijn allereerste marathon ! Het is nu te laat om te twijfelen. Heb ik de goede schoenen aan ? Krijg ik blaren op mijn voeten ? Gaan mijn spieren het uithouden ? En vooral : kom ik de beruchte man met de hamer tegen ? Maar één zekerheid : al die vragen krijgen een antwoord in de komende uren.

En dan weerklinkt eindelijk het verlossende schot. Om de start vlot te laten verlopen zijn de lopers ingedeeld in afzonderlijke startvakken die op eindtijd zijn geordend. En aangezien ik (nog) geen eindtijd kan voorleggen mag ik achteraan starten. Na 20 minuten aanschuiven, is het mijn beurt om de startlijn te overschrijden. Voor mijn chrono speelt dit geen rol : de tijd wordt gemeten met een elektronische chip aan je voet en de klok begint pas te lopen vanaf het overschrijden van de startmat.

De sfeer is indrukwekkend : één miljoen mensen die je aanmoedigen met kreten, tromgeroffel en ratels en talrijke muziekbands met opzwepende muziek vormen een geweldige stimulans. Je moet dan ook goed op je hartslag letten en het tempo onder controle houden. Ik heb gekozen voor een tempo van 5’ per km, halverwege kom ik op 1 uur 47 min. voorbij. Geen centje pijn, geen man met de hamer : het gaat goed. De twee minuten achterstand op mijn schema probeer ik goed te maken door iets te versnellen. Tot km 40 gaat dit redelijk, maar dan moet ik het tempo terug laten zakken tot 6’ per km. De spieren in de benen beginnen behoorlijk zuur te worden. Nog een bochtje en dan loop ik de bekende laan “Unter der Linde” op, met achteraan de Brandeburger Tor. Nu is het zwoegen, de laatste kilometer doet pijn. Eindelijk overschrijd ik de meet en kan ik mijn benen laten rusten. Mijn eindtijd : 3 uur 37 min. 08 sec., gemiddeld 11,66 km/uur.

Voor mijn eerste marathon ben ik hiermee zeer tevreden. Ook met mijn keuze voor Berlijn. De verdeling van borstnummers en elektronische chips, de briefing voor de lopers, de talrijke aanduidingen naar startlijn, kleedkamers, de uitstekende verzorging tijdens en na het lopen, maken van de marathon van Berlijn een fantastisch evenement. De gehele organisatie, het parcours en natuurlijk het publiek zijn grandioos. Samen met New-York en Londen wordt Berlijn dan ook terecht tot de top gerekend. Iets voor volgend jaar ?

Lucien Poppe

0 likes Joggings - archief # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand