Reglementswijzigingen Jeugdmeetings
January 27, 2022 at 9:09 pm

Reglementswijzigingen Jeugdmeetings

Voor de benjamins, pupillen en miniemen zijn er vanaf dit zomerseizoen een paar kleine maar niet onbelangrijke reglementswijzigingen die we hieronder zo begrijpelijk mogelijk hebben proberen uit te leggen. De betrokken atleten en/of hun ouders dienen dit dus zeker verder te lezen.

Verspringen Benjamins

De benjamins dienen bij het verspringen voortaan af te stoten op dezelfde wijze als alle andere categorieën, d.w.z. voor de plasticine (dus op de afstootplank of voor de afstootplank) om een geldige poging te bekomen.

Bij een afstoot in de plasticine of tussen de plasticine en de verspringbak zal de poging als ongeldig beschouwd worden. De afstand van de sprong wordt bij de benjamins echter nog steeds gemeten vanaf de afstootplaats zoals de vorige jaren.

Hoogspringen benjamins, pupillen en miniemen + polsstokspringen miniemen

Bij deze proeven werd vroeger driemaal aanlopen zonder springen, ook weigeringen genoemd, als een ongeldige sprong (nulsprong) opgetekend. Vanaf dit outdoor seizoen wordt reeds vanaf tweemaal aanlopen zonder te springen als een nulsprong opgetekend.

Estafetten 4 x 60 m benjamins, pupillen en 4 x 80 m miniemen

De aflossingszone bedraagt vanaf nu 30 m in plaats van 20 m. Het is vanaf nu toegelaten om de stok reeds door te geven in de voorziene aanloopzone van 10 m. Of anders gezegd men krijgt nu 30 m de gelegenheid om de stok door te geven maar de atleet moet wel volledig binnen deze nieuwe aflossingszone klaar staan (dus nog eens opnieuw tot 10 m aanlopen is niet toegelaten).

0 likes Reglementen # , , ,
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand