Renée Eykens beste topsporter Universiteit Antwerpen
March 3, 2024 at 6:12 am

Renée Eykens beste topsporter Universiteit Antwerpen

Grote atletiekbelofte Renée Eykens (20), halve finaliste op de Olympische Spelen in Rio, won dinsdag op de Universiteit Antwerpen de ‘Ererector Francis Van Loon Award’. Renée studeert kinesitherapie aan deze universiteit.


Universiteit Antwerpen zet al jaren met succes in op de combinatie (top)sport en studeren. 78 studenten kregen dit academiejaar een topsportstatuut. Meer dan één op de vier is masterstudent. Sportiefste faculteit is die van de Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, met 26 topsporters. Uitgesplitst per sport scoort Universiteit Antwerpen vooral goed in hockey, met achttien topsportstudenten. Atletiek telt twaalf topsporters.

Voor de ‘Ererector Francis Van Loon Award’ waren er vier genomineerden: zwemster Kimberly Buys, zwemmer Basten Caerts, hockeyspeler Arthur De Sloover en Renée Eykens. De atlete uit Kapellen kreeg de voorkeur.

Met een Belgisch beloftenrecord op de 800 meter schitterde Eykens in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Ze kwam verrassend door de reeksen en strandde in haar halve finale eervol op de vijfde plaats. Een knap debuut op de Olympische Spelen.


0 likes Artikels # ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand