Belgisch Record voor Renée Eykens op “European Team Championships” – 20.06.2015 – Heraklion (GR)
May 25, 2024 at 2:17 pm

Belgisch Record voor Renée Eykens op “European Team Championships” – 20.06.2015 – Heraklion (GR)

Op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni werd in het Griekse Heraklion het “European Team Championships” van de Europese “First League” betwist. Op zaterdag eindigde Renée Eykens voor “Team Belgium” als 3de op de 800 m met een nieuw Belgisch juniorenrecord en persoonlijk record van 2’02″80. Proficiat !


Renée - Heraklion_2 - 800 m


Deze 800 m kan je live bekijken op YouTube !


Tijdens het “European Team Championships” (ETC) – de vroegere Europacup –  in het “Pankrition Stadium” van Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta, moest Renée aantreden op zaterdag voor haar 800 m. En dat werd een “knaller” van formaat. Ze eindigde in deze landencompetitie als 3de op de dubbele baanronde … én haar tijd van 2’02″80 leverde haar meteen een nieuw Belgisch Record bij de junioren-dames op. Uiteraard was dit voor Renée Eykens ook een persoonlijk record. Het vorige record stond op naam van Betty Vansteenbroek (LOOI) met een tijd van 2’03″12. Dit record dateerde al van 13 september 1981 – 33 jaar geleden – en werd gelopen in het Noorse Knarvik. Nu verhuist het record naar Kapellen !


Renée - Heraklion - 800 m


Renée - Heraklion_3 - 800 m


Met haar nieuwe recordtijd plaatst Renée zich als 3de op de Europese ranglijsten van de 800 m ! En als 6de atlete op de wereldranglijst van de IAAF !


Renée - EAA Ranglijst na Heraklion


Vorig jaar in Tallinn werden de Belgische mannen en vrouwen 9de in deze competitie van de Europese “First League”. Dit jaar werd Tsjechië winnaar vóór de organisatoren uit Griekenland én onze Nederlandse buren. Deze top-3 van Heraklion promoveert naar de “Super League”. Het Belgische team eindigde knap 4de … maar viel dus net naast de podium- en promotieplaatsen.


Pankrition Stadion Heraklion (GR)

0 likes Kampioenschappen - archief # , ,
Share: / / /

2 thoughts on “Belgisch Record voor Renée Eykens op “European Team Championships” – 20.06.2015 – Heraklion (GR)

  1. Indra Werner en Brent schreef:

    …..en dit is een ECHT record he !!

  2. silke schreef:

    wat een prestatie, wou er graag bij zijn meid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand