Sjacherloop – 20.08.2017 – Lillo
April 22, 2024 at 4:27 pm

Sjacherloop – 20.08.2017 – Lillo

Op zondag 20 augustus is er in Lillo-Fort de jaarlijkse sjachermarkt, nu onder de nieuwe naam “Lillo-Sjacherdorp”. Vermits Lillo moeilijk bereikbaar is door allerlei wegenwerken, heeft Edwin Van Steenwegen een originele formule bedacht voor onze joggers: de “Sjacherloop” … lopen of fietsen naar het Scheldedorpje.De werken op de Scheldelaan en het op- en afrittencomplex ten noorden van Lillo, maken het dorpje moeilijk bereikbaar met de wagen. Vandaar het idee om – al lopend – een bezoek te brengen aan de sjachermarkt en de andere bezienswaardigheden in Lillo. De loop wordt opgesplitst in twee delen: ongeveer 8 km héén en ongeveer 8 km terug. Onderweg is er telkens iets “speciaal” voorzien.

Partners en niet-lopers kunnen ook mee met de fiets of men kan afspreken om een deel te lopen en dan te wisselen naar fietsen … alles kan !

Het vertrek is voorzien om 10 uur op het Picoloplein in Stabroek (op de parking van het nieuwe winkelcentrum). Om 11 uur bereikt men Lillo en kan er een bezoek gebracht worden aan “Lillo-Sjacherdorp”. Naast de talrijke sjacheraars is er ook de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan:

  • de expositie “Werken aan de Scheldelaan” in “Het Landhuis”.
  • de St. Benediktuskerk.
  • het “Poldermuseum”.

‘s Middags kunnen we ter plaatse samen iets eten. Na de middag is er nog een muzikale rondgang van de “Stadstrommelaars” in Lillo-Dorp om 14 uur.

Het uur van terugkeer kan ter plaatse door de deelnemers afgesproken worden. Ook dan mag er gerekend worden op een uurtje voor de terugtocht naar het Picoloplein in Stabroek.

Afhankelijk van de weersomstandigheden is het (misschien) nuttig om droge (niet-bezwete en warmere) kledij te voorzien voor het bezoek aan het dorp.

Inschrijven vooraf is niet nodig … kom gewoon naar de start op het Picoloplein !

0 likes Joggings - archief # , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand