Stratenloop Brecht – 19.06.2009 – Brecht
May 25, 2024 at 9:13 pm

Stratenloop Brecht – 19.06.2009 – Brecht

Lopen op een vrijdagavond in Brecht kon een ruime KAPE-delegatie bekoren. Rieke Claessens verzorgde stilaan traditiegetrouw het voorspel, waarna het de beurt was aan de atleten en de andere joggers van KAPE. De atleten (Marc Tampère, Bernard Vandenbroucke en Hein Wiesman) deden wat van hen verwacht werd, van start tot finish : vlammen.


Ik voelde dat ik superbenen had. Sommige mannen vonden dat dit ook letterlijk zo was. Bedankt voor de vele complimenten onderweg jongens. Bijgevolg liet ik mijn eigen popje Lucien Poppe een “po(e)pje ruiken” en liep ik hem meedogenloos op een kleine 10 minuten. Was hij misschien te diep gegaan de week ervoor te Schelle tijdens de Duo-run en voelde hij hier de sporen nog van ? De haren van Marcel Donvil mogen dan ondertussen reeds lang een mengeling van veel wit en een heel klein beetje grijs zijn, op zijn loopprestaties heeft de tand des tijds nog lang geen vat. Ook hij confronteerde Lucien met de harde realiteit en liet hem nipt achter zich. Dit kon niet gezegd worden van Tinneken Van Hecke : zij liet Lucien gewoon ruim achter zich.

Martine Bastiaenssens kon dit schouwspel niet goed aanzien en kreeg dan ook een beetje medelijden met mijn arme halve trouwboek : als een echte gentle-woman en om hem niet helemaal de put in te duwen, liet zij hem dan ook voor haar finishen met een symbolisch verschil van 2 seconden. Yves liep niet mee te Brecht maar van hem wist ik dat er op sommige joggings af en toe al eens een tweestrijd was tussen hem en Chris Povré.

Voor één keertje kon ik de taak van Yves overnemen : Chris een beetje vooraf uitdagend plagen wie er van ons twee dit keer zou “winnen” en daarna een gevecht van man tot man/vrouw tijdens de wedstrijd. Gelukkig had Chris mijn vrouwelijke rondingen niet herkend tijdens het eerste keerpunt toen het verschil nog relatief klein was, zodat hij geen bijkomende motivatie kreeg om mij alsnog te “pakken”. Ook Veerle Feyaerts beet zich vast in het spoor van Chris en kon hem tijdens haar ultieme eindsprint van zich afschudden. Maar toen was het wel al veel te laat voor haar om alsnog als eerste KAPE-vrouw te eindigen … .

Hermine De Kimpe


Foto’s van Luc Jongeneelen kan je HIER vinden.


Resultaten

9,9 km

Tampère Marc – 37:05
Vandenbroucke Bernard – 38:31
Wiesman Hein – 43:27
Michielsen Tim – 46:11
De Kimpe Hermine – 46:46
Feyaerts Veerle – 48:36
Povré Chris – 48:41
Kempen Peter – 49:20
Van Hecke Tinneken – 50:13
Van Gelder Inge – 51:15
Vanpaeschen Nadine – 51:18
Donvil Marcel – 54:35
Nthahimpera Michel-Ange – 55:25
Poppe Lucien – 55:32
Bastiaenssens Martine – 55:34
Wezenbeek Stefan – 56:01
Willemsen Staf – 58:03

3,3 km

Claessens Ria – 30:19

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand