TEAM EVENT 2013 – “Raerun” – 18.08.2013 – Raeren
June 13, 2024 at 6:23 am

TEAM EVENT 2013 – “Raerun” – 18.08.2013 – Raeren

De combinatie van lopen en kamperen was vorig jaar een voltreffer, te meten aan het enthousiasme van de deelnemers. Ook dit jaar organiseerde het KAPE Jogging Team een gelijkaardig team-event en de keuze viel op de “RAERUN” op zondag 18 augustus in Raeren, een dorpje in de buurt van Eupen, bijna aan de Duitse grens. Het werd een familie-uitstap met tenten en zelfs een mobilhome.

Logo RaerenOp woensdag was Martine Bastiaenssens en echtgenoot Luc reeds de tent gaan opzetten, om zodoende plaats vrij te houden voor de volgende KAPE-ërs. Het was wel even zoeken voordat ze de camping gevonden hadden en de uitbaatster konden bereiken. Kort daarna kwam Renilde De Clerck en haar immer goedlachse echtgenoot hen vervoegen en waren ze zo vriendelijk om ook mijn tentje al op te zetten. Op vrijdag kwamen Edwin Van Steenwegen en kroost, ikzelf en Bernard Vandenbroucke ook afgezakt. Ann Lippens sloot dan de gelederen met de mobilhome, die door haar man zeer behendig tussen de tenten werd geparkeerd.

Onder een prachtige zon werd er genoten van de talrijke meegebrachte hapjes en drankjes. Het aangename met het sportieve combineren noemen ze dat.

Camping Waldesruh

… camping “Waldesruhe” in RaerenZaterdag gingen we in twee groepen (fietsers en wandelaars) de wegen wat onveilig maken. Luc Jongeneelen dacht met zijn fiets te kunnen vliegen, maar de landing was niet echt zacht te noemen. Buiten wat schaafwonden en herstelbare schade aan de fiets viel alles nogal mee. De wandelaars gingen een stukje van het loopparcours opzoeken. Hetgeen we te zien kregen was best wel pittig voor zondag. Met andere woorden, het zou zondag KLIMMEN worden. ‘s Avonds eventjes naar de kermis om de “jeugd” ook iets te gunnen en de “oudjes” een polonaise in gang te laten zetten. Maar toch op  een deftig uur terug naar de tentjes om ‘s zondags uitgerust aan de start te komen … alles voor de sport !

Bij het ontbijt kwam Tina Poppe ons vervoegen met lekkere rijstvlaaien: dat extra krachtvoedsel konden we gebruiken voor onze loop. De tenten waren net op tijd droog opgevouwen als de eerste druppels zachtjes neervielen. Voor de loop zelf kwam dit heel gelegen, daardoor werd het een beetje koeler.

Raeren - Event

… de bijverdienste van Tina !We waren met 5 lopers die voor de volle 22,4 km gekozen hadden. De loop op zich was gewoonweg prachtig. Volop in de bossen, door weilanden en langs kleine beekjes, met goede voorzieningen qua drankposten. En ja ook met heel wat glooiingen. Groot was onze verwondering toen bleek dat Bernard zo vroeg was binnengekomen. Dan kwam het hele verhaal: blijkbaar de verkeerde afslag genomen en zodoende de 12 km gelopen. Renilde ging voor haar eerste halve marathon en heeft deze mooi afgerond. Volgende keer gaat ze toch maar de echte 21 km kiezen en op vlak terrein. Elke loper van ons team eindigde op een podiumplaats in zijn of haar categorie.

Na nog wat nagekaart te hebben, gingen we terug richting Kapellen. En ja … plannen voor de volgende event werden al gesmeed.

Hermine De KimpeRESULTATEN KAPE-DEELNEMERS

12 km
Bernard Vandenbroucke – 1:04:26

22,4 km
Edwin Van Steenwegen – 1:38:08  (1ste man +45)
Tina Poppe – 2:26:07 (2de vrouw +40)
Renilde De Clerck – 2:40:55  (3de vrouw +45)
Hermine De Kimpe – 2:40:55 (3de vrouw +55)

0 likes Joggings - archief # , , ,
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand