Saraya Richter: terug top op einde seizoen
July 18, 2024 at 11:18 am

Saraya Richter: terug top op einde seizoen

In het atletiektijdschrift “Atletiekleven” verscheen in november 2007 in de rubriek “Echo’s uit de regio’s Antwerpen” een stukje van Johan Permentier over Saraya Richter.


Terwijl de meerderheid van de Vlaamse atleten zich stilaan voorbereidt op het winterseizoen, komt er voor de werpers maar geen einde aan de zomer. Vele clubs maken handig gebruik van de bedrijvige werpers om tijdens het seizoensslot nog werpwedstrijden te organiseren. Ook Saraya Richter (KAPE) profiteert nog volop van de laatste meetings, want weldra wordt ze scholiere. De tweevoudig provinciaal kampioene is alvast tevreden over haar seizoen. “Dat ik al in april en mei top was, vond ik verrassend. Ook mijn provinciale titels in discuswerpen en kogelstoten kwamen eigenlijk uit de lucht gevallen. Ik verwachtte Sana Ahmidach (AT84) als winnares, maar ze moest zich met de kogel tevreden stellen met zilver en in het discuswerpen zelfs met een 5de plaats. Ook met mijn worpen (kogel – 11 m 81 en discus 26 m 12) was ik zeer tevreden. In het speerwerpen werd ik een dag eerder 5de met een worp van 27 m 35, maar dat nummer ligt me minder. Na het KVV was ik licht ontgoocheld want ik presteerde ondermaats. Mijn kogel landde amper 10 m 97 ver wat bijna een volle meter minder is dan op het P.K. Ik kan die resultaten wel verklaren door een gebrek aan training omdat we op vakantie gingen naar Italië vlak voor dit kampioenschap. Op het B.K. in Nijvel zette ik een prima prestatie neer met de kogel. Ook al wierp ik minder ver dan op het provinciaal, toch werd ik mooi 5de. Mijn 15de plaats in het discuswerpen wil ik liever snel vergeten. Amper een week later bij de interprovinciale match was dit mijn topnummer. Ik kon, door de uitstekende groepsgeest van het Antwerpse team, ontspannen aan de wedstrijd beginnen. Ik wierp met 30 m 37 mijn P.R. en bezorgde de provincie 8 punten. Een ontzettend leuke ervaring trouwens. Nu doe ik nog enkele herfstmeetings mee met het doel mijn prestaties nog te verbeteren. Zo kon ik me onlangs met de kogel nog verbeteren tot 11 m 83 !”.

Voor Saraya, wiens carrière reeds begon op vijfjarige leeftijd, komt het er nu vooral op aan om blessurevrij te blijven sporten. Twee ernstige blessures uit het verleden hypothekeerden haar kansen bij de jeugd. Dit indoorseizoen staat hoofdzakelijk in het teken om de kogel opnieuw gewoon te worden. “Als tweedejaars ga ik deze winter met 4 kg moeten werpen. Ik ga wel zien waar ik uitkom en hoop gewoon de 10 meter te kunnen overschrijden tegen het einde van het seizoen. In de zomer zien we dan wel wat er verder te halen valt. In het discuswerpen mik ik op 33 meter, maar dat is toekomstmuziek. In eerste instantie wil ik niet meer geblesseerd geraken. Als pupil bleef ik een half jaar aan de kant met een enkelblessure. En als tweedejaarsminieme moest ik zelfs een heel jaar rusten door een heupblessure. Ik blijf alvast realistisch en ga zeker niet zweven”.

Johan PermentierMet dank aan “Atletiekleven” voor deze publicatie.

0 likes Artikels #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand