The Classic – 07.07.2008 – Tessenderlo
December 11, 2023 at 3:35 am

The Classic – 07.07.2008 – Tessenderlo

Op maandagavond om 18.00 u afspreken na het werk is een beetje gekkenwerk, maar ja … het stond als een verplicht nummer op het marathonschema en minstens één keer moet je deze wedstrijd gelopen hebben. Het weer is en blijft Belgisch: het ene jaar teveel zon het andere regen en dit jaar was het niet anders.


We vertrokken aan de Zilverenhoek, maar al op de Antwerpse Ring regen en file. Net op tijd in Tessenderlo (even een visioen van “Dwars door Hasselt” wegdenken) en plots stonden we allemaal samen onder de (rood-witte) paraplu van Luc aan de start. Gelukkig stopte de regen bij het startschot (die Chinezen moeten maar eens komen kijken hoe dat juist werkt) en kon de massa door de straten vertrekken. Zonder chip … dus geen records te verwachten en ook veel te veel volk om snel te starten.

Ik bleef bij Yves en Veerle en we konden de prikjes van Yves vlot counteren (tot zijn spijt) en al vlug had hij het over “nog niet volledig de oude” , “te warm” en “te koud” in één zin en zag ik hem enkel nog bij het afdalen en aan de finish. Lucien leeft nog op de drive van het studentenleven en liep dus fel voor ons.

Al bij al een mooi parcours en de aanmoedigingen van het thuisfront langs de kant deden goed (de Sporza reklame indachtig) en weg was hij … . Voorbij de kermis, met de geur van braadworsten en bier en een massa toeschouwers en plots door de sporthal waar een orkest de lopers begeleidde.

De tijden weten we nog niet, maar aan de aankomst zagen we Lucien, Chris ,Yves, Veerle F., Marcel, Margot en Martine (al of niet in de juiste volgorde). Daarvoor had Rieke al de 4 km gelopen.

Na een verkwikkende douche (voor sommigen toch) was de volgende afspraak bij de bakker (vanaf volgend jaar krijgen we dankzij Luc en Martine groepskorting voor KAPE) en het smoutebollenkraam om de nodige versterkingen terug binnen te krijgen . Daarna naar het vuurwerk dat een beetje op zijn Limburgs in gang kwam, maar dan bijna eindeloos leek en dan terug naar huis, want morgen weer vroeg op.

Chris Povré


RESULTATEN


4 km

Rieke Claessens – 34:34

10 km

Lucien Poppe – 49:12
Chris Povré – 51:51
Yves Van Cleef – 52:21
Veerle Feyaerts – 52:25
Marcel Donvil – 1:01:51
Margot Bogers – 1:03:16
Martine Bastiaenssens – 1:03:17


De foto’s van Luc Jongeneelen kan je HIER bekijken.

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand