The Classic – 09.07.2007 – Tessenderlo
February 23, 2024 at 9:19 pm

The Classic – 09.07.2007 – Tessenderlo

Op een niet al te zomerse dag gingen we voor de tweede maal de kermisloop in Tessenderlo nog eens meepikken. Om 15 uur vertrokken we in Kapellen en hoe verder we richting Limburg reden des te meer de zon kwam piepen. Dat wordt nog een mooie zomerse dag dachten wij.


Daar aangekomen zijn we eens langs de kermis gewandeld en natuurlijk bij de bakkerin (die we nog kenden van vorig jaar) onze magen gaan vullen. Een uur voor de start ging ik eens zien of er KAPE-joggers aanwezig waren. Maar neen, niemand te bespeuren. Opeens riep Estrella toen ik de zaal buiten ging. Alleen Hans en Els, Estrella en Rudy, en Rieke en ik waren naar ’t schijnt van de partij. Jos had afgemeld wegens ziekte.

Ik dacht de 10 km alleen te moeten beleven, maar nee hoor … Estrella en Rudy hadden besloten samen met Jos de 10 km af te leggen en ik was nu “de Jos”. Tijdens en na de 10 km is het gelukkig droog gebleven en kwam de zon zelfs piepen door het wolkendek. Dat was even anders voor de 4 km die Rieke ging voltooien. Voor het vertrek gingen de hemelsluizen open en het bliksemde alsof de internationale pers ons met veel enthousiasme fotografeerde! (herinner de Rivierenloop mei 2006).

Na de aankomst hebben we droge kleren aangetrokken en dan hop naar de frituur waar Hans en Els, Estrella en Rudy genoten van een lekker pak friet met bijhorigheden! Ondertussen was het tijd om naar het vuurwerk te gaan, maar Luc en ik deden ons eerst nog tegoed aan een pizzaatje gemaakt door de plaatselijke bakker. Bij het zien van al dat lekkers deed Rudy zich nog tegoed aan een Limburgs kriekenvlaaike als dessert. En zo werden de verbruikte calorieën weer netjes aangevuld.

Volgend jaar geen friet, maar naar de bakker zei Rudy vastberaden tot groot genoegen van de bakkerin. Met goed gevulde magen genoten we nog van een schitterend vuurwerk dat een typisch Limburgse start kende, langzaam maar zeker (grapje). Neen, het was een fijne avond en een toffe sfeer daar in Tessenderlo. Hopelijk komen er volgend jaar meer KAPE-ërs naar dit evenement, want het is een echte aanrader deze kermisloop. Dorst en honger moet je in Tessenderlo zeker niet lijden zoals je kan zien in onze fotoreportage.


Martine Bastiaenssens.


Foto’s zijn HIER te bekijken.


RESULTATEN                

10 km

Hans – 53:04
Els – 55:19
Rudy – 1:01:23
Martine – 1:01:56
Estrella – 1:02:00

4 km

Ria       35:32

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand