Trail- & Bikechallenge – 01.05.2011 – Merksem
June 13, 2024 at 3:34 am

Trail- & Bikechallenge – 01.05.2011 – Merksem

Het Fort van Merksem, bij veel joggers in de voorbije jaren bekend van de traditionele KWB-massaloop op 1 mei, was ditmaal het decor van The North Face Trail- & Bike Challenge.

In de voor- en vroege namiddag stonden de Bike- en Teamchallenge over 30 km en 15 km op het programma. Om halfvier was het dan de beurt aan de joggers om 5 km of 10 km af te werken. Ik had me samen met Louis Milbau en Tinneken Van Hecke ingeschreven en was goed op tijd naar Merksem vertrokken om er een ontspannen loopje van te maken. Het was de bedoeling om met drie samen te blijven en er een heel rustige training van te maken, vooral ook omdat het vrij warm was en er onderweg geen waterbevoorrading was voorzien. Tot zover de theorie.

Voor de start ontmoette Tinneken haar schoonzus en bijgevolg kwam het competitiebeest in haar naar boven en was ik met Louis enkel nog op achtervolgen aangewezen. Hierbij hebben we zo nu en dan een tandje moeten bijsteken (om in wielertermen te blijven), want we hadden ongeveer dezelfde mooie omloop verwacht als bij de vroegere massalopen. Het was dus even schrikken toen we vaststelden dat de parcoursontwerper elke mogelijkheid om maar enigszins van de weg af te wijken om een stoffig zandheuveltje te beklimmen of om echt door de zandbak op het speelplein te lopen had benut. Van een ‘challenge’ gesproken !

Bij aankomst nog een mooi TNF-loopshirt ontvangen (voor sommigen zelfs de reden om aan deze wedstrijd deel te nemen).

Jos Bosschaerts

Resultaten 10 km

Tinneken Van Hecke – 46:55
Jos Bosschaerts – 51:15
Louis Milbau – 51:16

0 likes Joggings - archief #
Share: / / /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken
Sponsors
Blijf op de hoogte
FitFree
G-Atletiek bij KAPE
G-Atletiek
G-Atletiek bij KAPE
Archief per maand